Nedtur for SPAC koster 75 mia. dollar i startkapital

Det har kostet 75 mia. dollar, at de tomme børsskaller, såkaldte SPACS, er faldet markant.
Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
AF RITZAU FINANS

Blankocheck-boomet er blevet afløst af nedtur. For et halvt år siden blev den ene SPAC efter den anden børsnoteret, og kurserne røg i vejret.

Sidenhen er den samlede værdi af de særlige selskaber, 137 i alt, hvis eneste formål er at rejse penge til opkøb og fusioner, og som rent faktisk har gennemført en konsolidering, faldet med 25 pct. i værdi, mens S&P 500 i samme periode er steget med 16 pct.

Dermed er 75 mia. dollar forsvundet som dug for solen, skriver The Wall Street Journal, som også kan fortælle, at det tal på et tidspunkt var helt oppe på 100 mia. dollar.

SPAC står for "special purpose acquisition company", og de lanceres typisk med henblik på at rejse penge via en børsnotering, således at der er efterfølgende er kapital til at overtage eller gå sammen med andre virksomheder.

Det er især SPAC-selskaber med tilknytning til vedvarende energi, som har haft det svært, men nedturen rammer alligevel bredt, skriver The Wall Street Journal, og omkring tre ud af fire SPAC-selskaber, som har annonceret overtagelser, handles nu under deres noteringskurs, mens de for seks måneder siden typisk steg på nyheden om opkøb.

Aktionær sår tvivl om milliardærs spac-status

Globale virksomhedshandler når allerede årsrekord

SEB-chef "advarer" om Spac-selskaber 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også