Aktionær sår tvivl om milliardærs spac-status

Pershing Square Tontine Holdings burde behandles efter reglerne om investeringsselskaber, mener aktionær, som derfor sagsøger ejeren.
Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030
Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030
AF RITZAU FINANS

Verdens største spac, milliardær Bill Ackmans Pershing Square Tontine Holdings, er blevet sagsøgt af en aktionær, der mener, at selskabet snarere bør behandles efter reglerne om investeringsselskaber.

Det skriver Bloomberg News.

Søgsmålet er anlagt, mindre end en måned efter at Pershing Square Tontine Holdings opgav planer om en overtagelse af 10 pct. af Universal Music Group og udbetalte et stort honorar for investeringsrådgivning til Ackmans hedgefondselskab Pershing Square Capital Management.

Sagen kan få stor betydning, hvis den danner præcedens og spacs, eller "special purpose acquisition companies", mere generelt skal anses for investeringsselskaber, skriver Bloomberg.

Ifølge amerikansk lovgivning skal investeringsselskaberne ulig spacs nemlig registreres hos det amerikanske børstilsyn, SEC, og investeringsselskaberne er samtidig underlagt regler, der lægger begrænsninger på udbetalingen af honorarer for rådgivning.

Pershing Square Tontine Holdings blev skabt som en spac, det vil sige som en tom børsskal, der rejste penge med henblik på en senere fusion med eller opkøb af en virksomhed.

Ifølge søgsmålet har Pershing Square Tontine Holdings, dog hidtil alene ejet værdipapirer på linje med definitionen på et investeringsselskab, der netop drives med det for øje.

Ackman afviser dog, at Pershing Square Tontine Holdings nogensinde har investeret i værdipapirer, der vil kræve, at det skal registreres som investeringsselskab hos myndighederne, skriver Bloomberg. Selskabet ejer eller har ejet amerikanske statsobligationer og fonde med fokus på pengemarkedet, ligesom i øvrigt andre spacs gør, siger Ackman.

Sagen omtales også af New York Times, der hæfter sig ved, at sagsøgers hold af advokater blandt andet omfatter, Robert Jackson, der stod i spidsen for det amerikanske børstilsyn, SEC, frem til februar 2020.

Aktien i Pershing Square Tontine Holdings falder tirsdag 0,3 pct. til 20,07 dollar. Selskabet blev børsnoteret i september sidste år til en pris i samme størrelsesorden.

Globale virksomhedshandler når allerede årsrekord 

SEB-chef "advarer" om Spac-selskaber

De tomme børsskaller har mistet momentum  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også