KapitalWatch

Aktionær sår tvivl om milliardærs spac-status

Pershing Square Tontine Holdings burde behandles efter reglerne om investeringsselskaber, mener aktionær, som derfor sagsøger ejeren.

Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

Verdens største spac, milliardær Bill Ackmans Pershing Square Tontine Holdings, er blevet sagsøgt af en aktionær, der mener, at selskabet snarere bør behandles efter reglerne om investeringsselskaber.

Det skriver Bloomberg News.

Søgsmålet er anlagt, mindre end en måned efter at Pershing Square Tontine Holdings opgav planer om en overtagelse af 10 pct. af Universal Music Group og udbetalte et stort honorar for investeringsrådgivning til Ackmans hedgefondselskab Pershing Square Capital Management.

Sagen kan få stor betydning, hvis den danner præcedens og spacs, eller "special purpose acquisition companies", mere generelt skal anses for investeringsselskaber, skriver Bloomberg.

Ifølge amerikansk lovgivning skal investeringsselskaberne ulig spacs nemlig registreres hos det amerikanske børstilsyn, SEC, og investeringsselskaberne er samtidig underlagt regler, der lægger begrænsninger på udbetalingen af honorarer for rådgivning.

Pershing Square Tontine Holdings blev skabt som en spac, det vil sige som en tom børsskal, der rejste penge med henblik på en senere fusion med eller opkøb af en virksomhed.

Ifølge søgsmålet har Pershing Square Tontine Holdings, dog hidtil alene ejet værdipapirer på linje med definitionen på et investeringsselskab, der netop drives med det for øje.

Ackman afviser dog, at Pershing Square Tontine Holdings nogensinde har investeret i værdipapirer, der vil kræve, at det skal registreres som investeringsselskab hos myndighederne, skriver Bloomberg. Selskabet ejer eller har ejet amerikanske statsobligationer og fonde med fokus på pengemarkedet, ligesom i øvrigt andre spacs gør, siger Ackman.

Sagen omtales også af New York Times, der hæfter sig ved, at sagsøgers hold af advokater blandt andet omfatter, Robert Jackson, der stod i spidsen for det amerikanske børstilsyn, SEC, frem til februar 2020.

Aktien i Pershing Square Tontine Holdings falder tirsdag 0,3 pct. til 20,07 dollar. Selskabet blev børsnoteret i september sidste år til en pris i samme størrelsesorden.

Globale virksomhedshandler når allerede årsrekord 

SEB-chef "advarer" om Spac-selskaber

De tomme børsskaller har mistet momentum  

Mere fra KapitalWatch

Konsulentvirksomhed holder fast i børsplaner

It-konsulenthuset 7N har stadig planer om en børsnotering. Virksomheden tager dog bestik af den kraftige afdæmpning i verdensmarkedet, der sker netop nu, fortæller topchefen i 7N, som netop er kommet med regnskab.

Ny nordisk biotekfond ser dagens lys

En ny life science- og biotekfond med base i Finland vil være en one stop shop for lovende unge startups i navnlig de nordiske lande. Det gælder bestemt også startups i Danmark, fortæller fondens adm. direktør.

PKA-direktør er klar med milliarder til havvindsprojekter

Sammen med Tyskland, Holland og Belgien vil den danske regering skrue markant op for havvindsprojekterne i Nordsøen, og PKA-direktør Jon Johnsen er klar med sin del af finansieringen til de investeringer, der allerede i 2030 skal levere klimavenlig energi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)