Globale virksomhedshandler når allerede årsrekord

Det høje tempo på M&A-markedet betyder, at den rekord der blev skabt i fjor, allerede er blevet overgået.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF RITZAU FINANS

Der er stadig fire-fem måneder tilbage af 2021, men alligevel har det globale niveau for virksomhedshandler allerede sat rekord. Støttet af de lave renter og aktiemarkeder i rekord.

Det skriver Reuters.

Siden nytår er der nemlig købt og solgt virksomheder for 3600 mia. dollar, viser tal fra Refinitiv, og det er lige akkurat 1 mia. dollar mere end rekorden fra 2020.

Samtidig er der registreret 35.128 virksomhedshandler, hvilket er en vækst på 25 pct.

"Momentum i M&A peger på et fundamentalt stærkt marked, når man kigger fremad. Hyppigheden i handlerne kan fortsætte de næste 18-24 måneder med nye finansieringsløsninger og drevet af sektoraktivitet," siger Andrea Guezoni, global vicedirektør hos Ernst & Young, til Reuters.

"Den stærke efterspørgsel fra kapitalfonde og et comeback til overtagelser via SPAC bør understøtte en robust pipeline på kort til mellemlang sigt."

"SPAC" står for "Special Aquisition Company" og er en særlig typer selskaber, der går på børsen uden reel forretningsaktivitet for udelukkende at rejse penge til fremtidige opkøb.

Ophedet M&A-marked sætter ny rekord – igen

M&A-advokat om rødglødende marked: "Det tegner til at blive et rigtig godt år – ikke bare for os, men for hele branchen"

Stor udenlandsk appetit på danske virksomheder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også