SEB-chef "advarer" om Spac-selskaber

Tømme børsskaller er en stor risiko for investorer, lyder det fra SEB's topchef, Johan Torgeby.
Foto: TT NEWS AGENCY/VIA REUTERS / X02350
Foto: TT NEWS AGENCY/VIA REUTERS / X02350
AF RITZAU FINANS

Topchefen i SEB, Johan Torgeby, siger torsdag, at investorer skal være opmærksomme på, at de såkaldte Spac-selskaber - tomme børsskaller - kan være "enormt risikable".

"SEB vil ikke være i samme position som nogle af bankerne i USA, som tydeligvis fremmer den type selskaber stærkt," siger Johan Torgeby til Bloomberg News.

SEB var bag den første Spac-introduktion i Norden tilbage i marts.

I betragtning af den komplekse karakter, som en Spac har, så er bekymringen ifølge SEB-direktøren, at investorer måske ikke forstår de risici, de skal se i øjnene, når man investerer i en sådan konstruktion. Han siger, at SEB har haft masser af interne diskussioner om, hvordan man kan beskytte investorerne.

Bekymringen er, om "folk faktisk forstår, hvad der er for en slags egenkapital, de køber, når det bare er en tom skal, og en eller anden derefter vil investere pengene i fintech, unoterede aktier eller andre alternativer," siger SEB-chefen.

Spac står for Special Purpose Acquisition Company og er et selskab, der er oprettet og børsnoteret med det formål alene at rejse kapital til et fremtidigt opkøb.

 

De tomme børsskaller har mistet momentum 

Advokater lurer på genfødt børsfænomen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også