Nordisk kapitalfond kredser om jysk tøjkoncern

Den voksende midtjyske tøjkoncern East, der designer og producerer tøj til kvinder, forhandler ifølge KapitalWatch' oplysninger om salg til en nordisk kapitalfond. 
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Stiftere og ejere af den midtjyske tøjkoncern East, der designer og producerer tøj til kvinder for en lang række danske og internationale brands, er i tætte forhandlinger om et salg af virksomheden til en nordisk kapitalfond. Det erfarer KapitalWatch.

Ledelsen i East er ikke vendt tilbage på henvendelser om en igangværende salgsproces.

East blev stiftet af Thomas Lund og Poul Skovgaard tilbage i 2009, og de sidder i dag som henholdsvis bestyrelsesformand og CEO i East, der har hovedkontor i Ikast og med produktion i Guangzhou i Kina.

Foruden de to stiftere optræder også investoren Henrik Dam Jespersen, Dam Holding, i ejerkredsen af East, og hvis familie stiftede Hurup Møbelfabrik i Thy, mens Linda Daugaard Pedersen, LDP Holding, ligeledes er medejer af den danske tøjkoncern.

Tidligere i 2015 købte Industri Udvikling sig ind i East, hvor også fonde kredsede om virksomheden, og blev medejer med en andel på godt 37 pct. sammen med stifterne i en periode, indtil investeringsfonden blev købt ud igen efter en kort årrække i ejerkredsen.

East har ifølge sit senest offentliggjorte 2020-regnskab haft en markant og stigende fremgang i indtjeningen hvert eneste år siden 2016.

I 2020 kom koncernens modervirksomhed East.dk ApS ud af regnskabsåret med et primært driftsresultat på 58,6 mio. kr. og et overskud på 41,3 mio. kr. Dermed har koncernen over de seneste fem år femdoblet sit drifts- og nettoresultat.

Egenkapitalen i East.dk ApS udgjorde ved udgangen af 2020 knap 60 mio. kr.

"Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende. På trods af udbrud af Covid-19 har selskabet formået at fortsætte den positive udvikling," hedder det i ledelsesberetningen i årsrapporten for 2020 med en forventning om en fortsat positiv udvikling i 2021 og et resultat på niveau med 2020.

Hvis markedsvurderinger af salgspriser for denne type af virksomhed lægges til grund, at en multipel ligger 1-2 gange omsætning og 8-10 ebitda, svarer det til en salgspris for East-koncernen på 400-500 mio. kr.

Svensk investeringsselskab køber aktiemajoriteten i dansk tøjmærke 

Industri Udvikling: Vi styrer mod rekordresultat i vores fjerde fond 

Dansk modehus sælger majoritet til kapitalfond 

Tredje kapitalfond forsøger sig med tøjkoncernen BTX 

 

 

   

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også