Luftrenservirksomhed har landet aftale med dansk investeringskonsortium

Infusers seneste regnskab bærer præg af luftrenservirksohedens fortsatte status som et udviklingsselskab. Men de røde bundlinjetal kan vendes til sorte med ny investor i ryggen og fire store, danske kunder, lyder det fra adm. direktør.
Medgrundlægger af Infuser Lars Nannerup fortæller, at ledelsen har lavet et "konservativ budget" for de kommende samarbejder og regner med at se sorte tal på bundlinjen i 2023. | Foto: Infuser/PR
Medgrundlægger af Infuser Lars Nannerup fortæller, at ledelsen har lavet et "konservativ budget" for de kommende samarbejder og regner med at se sorte tal på bundlinjen i 2023. | Foto: Infuser/PR

Store investeringer, endnu ingen kunder og mangel på investor.

Det er forhold, der stikker i øjnene i den danske luftrenservirksomhed Infusers seneste regnskab, der viser røde tal i 2020-resultatet. Underskuddet er opgjort til 13,5 mio. kr. med en egenkapital på -16,2 mio. kr.

Fra medgrundlægger og adm. direktør Lars Nannerup lyder forklaringen, at virksomheden fortsat er en udviklingsvirksomhed.

"Vi er et udviklingsselskab, og vi har investeret næsten 100 mio. kr. i den teknologi, vi har udviklet. Det er klart, at der er røde tal, når vi ikke har nogen omsætning, og sådan kommer det til at være igen i år. Vi regner med, at vi begynder at tjene penge i første kvartal af 2023," siger han.

Virksomheden har i regnskabet fået en revisoranmærkning i form af 'going concern' – altså en usikkerhed fra revisorens side om, hvorvidt virksomheden kan fortsætte sin fremtidige drift. Men af ledelsesberetningen fremgår det, at ledelsen har været I dialog med en potentiel investor og forventer ny kapital til virksomheden i slutningen af 2021. Den aftale er nu i hus.

"Vi landede en investeringsaftale med et dansk investeringskonsortium kort efter, at vores regnskab udkom, så derfor fremgår det ikke af regnskabet," siger Lars Nannerup.

Under forudsætning af at aftalen fuldbyrdes, betyder det, at Infuser kan komme igang med at markedsføre sin teknologi, som virksomheden har arbejdet med de seneste fire år og dermed nu er klar til at gå på markedet med.

"Vi er parate til at gå på markedet i september, hvilket betyder, at vi kan lave de første installationer med vores patenterede teknologi, hvor vi via atmosfærekemiske principper renser luft i bygninger ved at recirkulere den, så vi sparer energi og CO2," siger Lars Nannerup og fortsætter:

"Vi har fået fire store danske kunder, som vi skal implementere vores teknologi hos som cases til at begynde med. Hvis vi kan gøre det, hvilket vi har testet, at vi kan, kan vi dokumentere energibesparelse."

Tapper ind i stort marked

Lars Nannerup ser da også positivt på fremtiden for den danske luftrenservirksomhed.

Han vil endnu ikke løfte sløret for, hvem investoren eller de fire ovennævnte kunder er, men fortæller, at Infuser sammen med elinstallationsvirksomheden Elcon netop nu arbejder på at teste virksomhedens filterteknologi, som har stort potentiale, da den kan bruges i alle virksomheders systemer, uden de skal modificeres. Og så tapper virksomheden ind i et stort marked.

"28 pct. af CO2-udledningen sker fra bygninger, så der er et stort potentiale. Vi kan selvfølgelig ikke mætte hele markedet, men det er der, hvor vi efterfølgende skal ud at finde partnerskaber. Lige nu er vi på vej til Tyskland for at sætte vores system op. Vi starter med dette og det danske marked og udvider gradvist derefter til resten af Europa," siger Lars Nannerup.

Han tilføjer, at problematikken med CO2-udledning er global, og at bedre udnyttelse af bygningers ventilation er et hurtigt og effektivt bidrag til at nå 2030-målene.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch.)

Bestseller investerer i amerikanske virksomheder for at blive mere bæredygtig

Aquaporin-direktør: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Vandteknikvirksomhed med internationale planer føjer ny investor til ejerkreds 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Michael Eriksen har 11 års direktionserfaring fra PWC, der stod bag flest handler i 2022 blandt corporate finance-aktørerne herhjemme. | Foto: Pr

PWC fritstiller mangeårig M&A-chef

For abonnenter