KapitalWatch

Vækstfonden investerer millioner i cloud-specialist

Blackbird, der leverer cloud-løsninger til danske produktionsvirksomheder, henter nu 35 mio. kroner i investeringer fra Vækstfonden og en privat investor.

Foto: PRVækstfonden

Der kommer milioner i kassen hos cloudspecialisten Blackbird, der leverer data-løsninger til produktionsvirksomheder i blandt andet medicinal- og fødevareindustrien.

Det er Vækstfonden, der investerer 30 mio. kr i Blackbird, mens ejeren, Anchor Point, investerer yderligere fem mio. kr.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

Blackbird leverer en løsning, der kan tappe data fra produktionen og præsentere dem i et interface, der gør det lettere at træffe beslutninger om justeringer. Industri 4.0-specialisten leverer således både hardware og en softwareløsning, der kører på Amazon Web Services.

"Investeringen fra Vækstfonden kommer vores kunder direkte til gode. Nu kan vi fortsætte med at udvikle vores teknologi i verdensklasse og fremskynde vores mål om leveringen af produkter, som allerede i dag hjælper hundredvis af virksomheder med at deltage i industri 4.0-revolutionen," fortæller Finn Hunneche, grundlægger af Blackbird.

Virksomheden skal bruge pengene til at vokse internationalt og til at åbne et kontor i Tyskland og USA. Der skal ansættes 20-25 personer.

"I Danmark er vi kendte som et af de mest digitaliserede lande i verden, og mange dygtige iværksættere har været med til at skabe en stærk dansk styrkeposition. Det er Blackbird et rigtig godt eksempel, og de har i høj grad spottet en vigtig målgruppe i den digitale omstilling – produktionsvirksomhederne. Dermed har Blackbird ikke blot et stort globalt forretningspotentiale, men kan også gøre en væsentlig forskel for produktionsvirksomheder i hele Danmark," siger direktør i vækstfonden, Rolf Kjærgaard.

Blackbird er en del af Emendo Consulting Group.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Vækstfonden: "Vi står foran et nyt rumkapløb"

Vækstfonden åbner for nemmere adgang til vækstlån

Stor investorkreds og grøn statsfond skyder kapital i delebiltjeneste 

Mere fra KapitalWatch

Pensionskasser siger nej til ny statslig fond

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) erkender, at de private investorers interesse for at deltage på kommercielle vilkår i en ny turistfond ikke er til stede på nuværende tidspunkt, skriver Insidebusiness.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)