KapitalWatch

Stor investorkreds og grøn statsfond skyder kapital i delebiltjeneste

Med en investering fra en bred kreds af business angels og et lån fra Danmarks Grønne Investeringsfond vil delebiltjenesten LetsGo sætte gang i en stor vækstplan.

Foto: PR

Over 40 investorer fra især investornetværkene Keystones og Danish Business Angels (Danban) har sammen med den statslige grønne investeringsfond skudt i alt 10,2 mio. kr. i delebilstjenesten LetsGo.

Kapitaltilførslen skal sætte gang i en stor vækstplan med omlægning af virksomhedens flåde frem mod 2025 til mange flere elbiler. Samtidig vil LetsGo indtage flere danske byer,  ligesom  salgs- og markedsføringsindsatsen øges for at styrke medlemstilgangen med en ambition om at fordoble antallet af medlemmer.

Med ny kapital i ryggen kan vi nu realisere et klart vækstpotentiale og forstærke vores indsats for mere delebilisme og grønnere byer.

Bjarke Fonnesbech, adm. direktør, LetsGo.

"Behovet for bæredygtige mobilitetsløsninger i byerne er stort, og vi oplever en stigende efterspørgsel på delebiler. Det momentum ønsker LetsGo at udnytte maksimalt. Med ny kapital i ryggen kan vi nu realisere et klart vækstpotentiale og forstærke vores indsats for mere delebilisme og grønnere byer," siger Bjarke Fonnesbech, adm. direktør i LetsGo, hvor ledelse og ansatte også investerer i virksomheden:

Foto: PR
Foto: PR
"LetsGo’s 320 delebiler erstatter i dag over 2000 privatejede biler, og det tal skal vi som minimum fordoble over de næste fem år til gavn for klimaet og borgerne," tilføjer Bjarke Fonnesbech.

Fond beholder 87 pct.

Danmarks Grønne Investeringsfond har ydet et lån på seks mio. kr., mens 27 investorer fra Keystones og Danban har investeret 3,4 mio. kr. Dertil kommer kapital fra medarbejdere.

Med kapitaltilførslen udskiller Delebilfonden LetsGo virksomheden i et aktieselskab med salg af 13 pct. af aktierne. Fonden beholder 87 pct. og har forsat som sit hovedformål at udbrede brugen af delebiler og grøn transport.

Med kapitaltilførslen udskiller Delebilfonden LetsGo virksomheden i et aktieselskab med salg af 13 pct. af aktierne. Fonden beholder 87 pct. og har forsat som sit hovedformål at udbrede brugen af delebiler og grøn transport.

"LetsGo er en ambitiøs virksomhed med et effektivt delebilskoncept, der taler direkte ind i den grønne omstilling af det danske samfund. I fremtiden kommer grøn transport til at fylde langt mere i de større byer, og bæredygtige løsninger som LetsGo har uden tvivl et stort vækstpotentiale. Omstillingen af transportsektoren er afgørende for at nå klimamålene, og dét vil vi være med til at forløse i Danmarks Grønne Investeringsfond," siger Michael Zöllner, managing director i Danmarks Grønne Investeringsfond, i en meddelelse.

LetsGo blev skabt for over 20 år siden af lokale kræfter i København og Århus.

Cykeludlejer henter finansiering fra dansk investeringsfond 

Donkey Republic opjusterer og forventer fordoblet omsætning i 2022 

 

Mere fra KapitalWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)