KapitalWatch

KU's besværlige vej mod nyt ventureselskab

Det nye samarbejde mellem Københavns Universitet og Eir Ventures er kulminationen på en lang og krævende proces gennem flere år.

"Vi har på flere måder forsøgt at blive en del af en venturefond," siger Kim Brinckmann, vicedirektør for Forskning & Innovation på Københavns Universitet. | Foto: KU

Da Københavns Universitet forleden kunne annoncere sit nye ventureselskab UCPH Ventures i samarbejde med Eir Ventures og Den Europæiske Investeringsfond var det kulminationen på flere års arbejde på at etablere et selskab, der kan investere i universitetets egne opfindelser.

Og det har ikke været lige ud ad landevejen, men en krævende proces, også juridisk, fortæller Kim Brinckmann, vicedirektør for Forskning & Innovation på Københavns Universitet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Konsulentvirksomhed holder fast i børsplaner

It-konsulenthuset 7N har stadig planer om en børsnotering. Virksomheden tager dog bestik af den kraftige afdæmpning i verdensmarkedet, der sker netop nu, fortæller topchefen i 7N, som netop er kommet med regnskab.

Ny nordisk biotekfond ser dagens lys

En ny life science- og biotekfond med base i Finland vil være en one stop shop for lovende unge startups i navnlig de nordiske lande. Det gælder bestemt også startups i Danmark, fortæller fondens adm. direktør.

PKA-direktør er klar med milliarder til havvindsprojekter

Sammen med Tyskland, Holland og Belgien vil den danske regering skrue markant op for havvindsprojekterne i Nordsøen, og PKA-direktør Jon Johnsen er klar med sin del af finansieringen til de investeringer, der allerede i 2030 skal levere klimavenlig energi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)