KapitalWatch

Venturefond henter millioner til danske tech-virksomheder

Det strømmer ind med kapital til venturefonde med fokus på tech, og nu rejser Preseed Ventures en fond på et trecifret millionbeløb og med prominente investorer i ryggen. 

Helle Uth, ledende partner, Preseed Ventures | Foto: Preseed Ventures / PR

Det er gode tider for danske væsktvirksomheder i tech-sektoren – især, hvis de er på jagt efter et indskud af venturekapital.

Det strømmer nemlig fortsat ind med penge hos de danske venturefonde, og nu har Preseed Ventures netop lukket fonden PSV Tech 01 med tilsagn om 412 mio. kr., der skal bruges til investeringer i danske tech-virksomheder.

Det skriver Børsen.

"Der er langt flere, som har fået øjnene op for, at fremtidens virksomheder er baseret på teknologi. Da jeg begyndte i branchen for mere end ti år siden, var der ikke en lige så bred erkendelse af, at teknologi bliver det, vi skal basere fremtidens store danske virksomheder på," siger Helle Uth, der er ledende partner i Preeseed Ventures til avisen.

Ifølge avisen oplever Preseed Ventures bl.a. stor interesse fra familiekontorer og formuende erhvervsfolk, ligesom institutionelle investorer som ATP og Vækstfonden også har skudt penge i den nye fond.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Sommeren har budt på milliardregn over danske startups 

Venturefonde og business angels æder sig ind på hinandens domæner 

Mere fra KapitalWatch

Mia Wagner lancerer ny investeringsklub

Nordic Female Founders med Mia Wagner og Anne Stampe i spidsen har stiftet Investor Club. Målet er at øge diversiteten i dansk erhvervsliv. "Jeg kan ikke blive ved med at vente på, at tingene sker af sig selv," lyder det fra Mia Wagner.

Kapitalfond ønsker langvarigt ejerskab af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der har været ejer af Esvagt siden 2015, ønsker at lægge endnu flere år til ejerskabet af offshore- og vindrederiet. Sådan lyder det fra fonden, som i sidste uge blev eneejer af rederivirksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)