KapitalWatch

Politisk flertal vil se på omstridt lagerbeskatning

Et flertal i Folketinget vil bede regeringen se på, om aktionærer i selskaber på vej mod børsen selv skal kunne vælge mellem lagerbeskatning eller først betale skat, når de sælger deres aktier. Forening er begejstret.

Foto: Mads Claus Rasmussen

I en fælles afrapportering fra en politisk arbejdsgruppe på Christiansborg er et bredt flertal nu enige om en stribe af forslag, der kan forbedre vilkårene for at stifte nye virksomheder i Danmark. Det skriver Børsen.

Partierne er enige om at bede regeringen se på, hvorvidt aktionærer i virksomheder, der går på børsen, de første tre år selv skal kunne vælge, om de vil betale løbende skat efter lagerbeskatningsprincippet eller først betale skat, når de sælger deres aktier. Målet er, at flere virksomheder i Danmark skal kunne hente kapital på børsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Konsulentvirksomhed holder fast i børsplaner

It-konsulenthuset 7N har stadig planer om en børsnotering. Virksomheden tager dog bestik af den kraftige afdæmpning i verdensmarkedet, der sker netop nu, fortæller topchefen i 7N, som netop er kommet med regnskab.

Ny nordisk biotekfond ser dagens lys

En ny life science- og biotekfond med base i Finland vil være en one stop shop for lovende unge startups i navnlig de nordiske lande. Det gælder bestemt også startups i Danmark, fortæller fondens adm. direktør.

PKA-direktør er klar med milliarder til havvindsprojekter

Sammen med Tyskland, Holland og Belgien vil den danske regering skrue markant op for havvindsprojekterne i Nordsøen, og PKA-direktør Jon Johnsen er klar med sin del af finansieringen til de investeringer, der allerede i 2030 skal levere klimavenlig energi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)