Robotselskab får ny topchef

Vækstbørs: Fynske Odico har valgt sin nye topchef, der skal tage over fra hovedaktionær og stifter, Anders Bundsgaard.
Foto: Odico PR
Foto: Odico PR

Stifter af og hovedaktionær i den fynske robotvirksomhed Odico, Anders Bundsgaard, meldte formelt sin afgang i starten af december, og nu er hans afløser altså fundet.

Det meddeler selskabet i en børsmeddelelse.

Valget er faldet på 58-årige Henrik Jacobsen, som vil tiltræde den 1. april.

"Jeg ser et stort potentiale for fortsat udvikling af Odico A/S og er overbevist om, at jeg gennem mine samarbejdsevner, lederegenskaber, kompetencer, erfaringer og netværk vil kunne bidrage betydeligt til denne udvikling," siger den kommende topchef i meddelelsen.

Henrik Jacobsen har bl.a. en fortid i Blue Ocean Robotics, Væksthus Syddanmark og som adm. direktør for Arkitektgruppen. Derudover har han været vicedirektør i den svensk-schweiziske gigant ABB's robotdivision.

"Med ansættelsen af Henrik Jacobsen får virksomheden en administrerende direktør, der gennem sit tidligere virke har betydelig erfaring med kommercialisering af robotteknologiske løsninger, der skabes gennem aktiv inddragelse af medarbejdere," siger bestyrelsesformand i Odico, Søren Ravn Jensen, og bebuder, at Odico med ansættelsen vil skrue op for de kommercielle ambitioner.

Odico producerer robotter til byggeindustrien, men er først og fremmest kendt i den brede offentlighed for sit stormløb ind på First North-børsen i 2018, hvor aktien blev overtegnet fire gange.

Robotvirksomhed intensiverer pengejagt

Tidligere kapitalejer stævner fynsk robotselskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også