KapitalWatch

Vækstfonden skyder penge i københavnsk robot-selskab

Robotvirksomheden Flow Robotics har hentet et samlet tocifret millionbeløb fra bl.a. Vækstfonden. Med pengene vil virksomheden ud på nye globale markeder.

Foto: Flow Robotics / PR

Den københavnske robotvirksomhed Flow Robotics har i alt hentet 15 mio. kr. fra en række investorer, herunder Vækstfonden.

Det oplyser statens finansieringsfond i en pressemeddelelse.

Pengene skal ifølge meddelelsen hjælpe den danske virksomhed længere ud på det globale marked. Virksomhedens robotter bliver allerede solgt i flere end 13 lande, primært i Europa, men nu bliver kursen også sat mod USA.

Flow Robotics, der blev grundlagt i 2015, har udviklet en såkaldt pipetteringsrobot, som automatiserer en lang række af de væskepipetteringer, der foregår i laboratorier i dag. Robotten er udviklet til at gøre op med manuelle processer, ligesom brugervenligheden har været i fokus, lyder det fra Flow Robotics medstifter Kasper Støy.

"Teknologien er udviklet til hurtigt at kunne omstilles til laboratoriets forskellige behov. Det har stor betydning for arbejdsgangene og kvaliteten på tusindvis af laboratorier, og det er netop det, vi vil med Flow Robotics – lette arbejdsgangene og styrke kvaliteten på laboratorier over hele verden," siger han.

Hos Vækstfonden ser man et stort potentiale, ikke bare i Flow Robotics, men i health tech generelt.

”Hos Vækstfonden er vi ikke i tvivl om at health tech skal være med til at skabe fremtidens vækst og udvikling i Danmark. Coronakrisen har kun gjort det endnu mere tydelig, at vi skal forske i og udvikle nye løsninger, og det vil vi være med til at udvikle i Vækstfonden. Den globale sundhed er afgørende for at skabe en bæredygtig og ansvarlig fremtid, og her er Flow Robotics i høj grad med til at vise vejen," lyder det fra Lars Rønn, der er partner i Vækstfonden og investeringsansvarlig i Flow Robotics.

Iværksættere får kapital fra Innovationsfonden til at automatisere laboratoriearbejde 

Mere fra KapitalWatch

Landmand har skabt egen minikapitalfond

Gennem samarbejder med unge landmænd er stifteren af Frandsbjerg Group i gang med at opkøbe svinebedrifter. Det er den vej eller afvikling, lyder diagnosen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch