Det tidligere Waturu opgiver klage til Finanstilsynet – smides af børsen om få dage

Cleantech-virksomheden Green Impact Ventures, tidligere Waturu, dropper sin klage til Finanstilsynet. Dermed står selskabet til at blive slettet fra børsen fredag.
Foto: Nasdaq Copenhagen / PR
Foto: Nasdaq Copenhagen / PR

Green Impact Ventures har afblæst sin klage til Finanstilsynet, efter at vækstbørsen Nasdaq First North i august valgte at børsekskludere cleantech-virksomheden.

Det skriver det omstridte selskab i en fondsbørsmeddelelse. Dermed står Green Impact Ventures, der tidligere hed Waturu Holding, til at blive smidt af børsen fredag 17. september.

"Bestyrelsen fastholder kritikken af Nasdaq First Norths beslutning, men en klage vil fastholde selskabet i en uholdbar situation, som kan vare i mere end 6 måneder og som medfører yderligere omkostninger uden mulighed for at selskabet kan tilføres mere kapital," lyder det i meddelelsen.

Bestyrelsen henviser til sin kritik i en tidligere fondsbørsmeddelelse, hvori den erklærede sig "fundamentalt uenig" med Nasdaq First Norths beslutning om børseksklusionen.

"Det er bestyrelsens opfattelse, at Nasdaqs beslutning om sletning af selskabet er en helt forkert og uforholdsmæssig hård sanktion," skrev bestyrelsen blandt andet i slutningen af august. t"

Samtidig kritiserede den vejlensiske virksomhed Nasdaq-børsen kraftigt for at have suspenderet al handel med selskabets aktie allerede i december grundet usikkerhed om regelovertrædelser på First North. Kort tid efter valgte Green Impact Ventures at udskyde sin halvårsrapport, da "handelssuspensionen har skadet selskabets muligheder for normal drift", lød det fra bestyrelsen.

Vil stævne Nasdaq

Foruden at varsle en klage til Finanstilsynet, overvejede bestyrelsen ligeledes at stævne Nasdaq med krav om erstatning.

Både handelssuspensionen og den kommende permanente suspension fra børsen vil nemlig "gå ud over 2.200 uskyldige investorer", som mister muligheden for kapitalgevinster, ifølge Green Impact Ventures.

Det fremgår ikke af den nye fondsbørsmeddelelse, hvorvidt planer om stævningen af Nasdaq ligeledes er sat i bero.

Den permanente suspension bygger på 11 forhold, som selskabet ifølge Nasdaqs disciplinærkomité har gjort sig skyldig i siden børsentréen i maj 2019 – herunder at offentliggøre såkaldt "ikke-regulatorisk information" gennem sine selskabsmeddelelser, som CleantechWatch tidligere har beskrevet.

Disciplinærkomitéen kalder i sin afgørelse sagen for "et ekstraordinært og alvorligt tilfælde", på grund af "det store antal overtrædelser og på grund af det samlede billede af selskabets overholdelse af reglerne i First North Growth Market Rulebook."

Trods gentagne forsøg har det ikke været muligt at få en kommentar fra adm. direktør Toke Reedtz om børseksklusionen. CleantechWatch arbejder på af få en kommentar om klagen til Finanstilsynet, der nu er blevet afblæst.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch.)

Tidligere Waturu dropper notering af datterselskaber efter børseksklusion

Fra lovende cleantech-virksomhed til børsekskluderet: Tidligere Waturu truer med retssag

Tidligere Waturu Holding tvinges af børsen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også