Mikkeller-direktør efter underskud og kapitalindsprøjtning: "Det er de sidste penge, jeg skal have"

Underskuddet i selskabet bag bryggeriet Mikkeller blev i 2022 fordoblet sammenlignet med året før. Bryggeriet har kapitalfonden Orkila i ryggen.
Foto: Camilla Stephan / Mikkeller
Foto: Camilla Stephan / Mikkeller
af NIKOLAJ HARDING

2022 bød på et trecifret millionunderskud for bryggeriet Mikkeller, men på trods af det kigger selskabet bag ikke efter frisk kapital udefra for at få virksomheden på ret køl igen. 

Over de sidste 18 måneder har det fået tilført knap 100 mio. kr. fra kapitalfonden Orkila. 

Seneste kapitalindsprøjtning herfra fandt sted så sent som i februar, hvor man fik tilført 18 mio. kr. i kapital. Overfor Finans forklarer Mikkel Bjergsø, adm. direktør og medstifter af bryggeriet, at det er de sidste penge, han skal modtage. 

”Det har jeg sagt til min investor, og det er de også med på. Nu skal vi tjene vores egne penge,” siger Mikkel Bjergsø til mediet. 

Underskuddet i Bjergsø Holding, der er selskabet bag Mikkeller, endte på 107 mio. kr. i 2022, og det er en fordobling fra 2021, hvor det landede på 50,7 mio. kr. 

Til FødevareWatch fortæller Mikkel Bjergsø, at han forventer, at Mikkeller er en profitabel forretning ved udgangen af 2023, hvilket bl.a. bunder i, at man de seneste to måneder har haft den største omsætning i bryggeriets historie.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også