Medie: Capidea tæt på etablering af ny fond

Den danske kapitalfond Capidea forventes ifølge Insidebusiness at have sin fjerde fond på plads omkring årsskiftet. Capidea har solgt flere virksomheder i år.
Ledende partner og stifter af den danske kapitalfond Capidea, Erik Balleby-Jensen. | Foto: Capidea
Ledende partner og stifter af den danske kapitalfond Capidea, Erik Balleby-Jensen. | Foto: Capidea

Ledende partner og stifter af den danske kapitalfond Capidea, Erik Balleby-Jensen, vil trappe ned i forbindelse med etableringen af Capideas fjerde fond, der forventes at være på plads lige omkring årsskiftet. Det skriver Insidebusiness.

"Det er helt normalt i vores branche, at man ved hver fundraising sørger for, at teamet også er klar til at blive i fondens levetid, altså ti år. For mig er det naturligt på et tidspunkt i fondens levetid at trappe ned, og vi har sådan set haft en plan for det liggende klar i et godt stykke tid," siger Erik Balleby Jensen.

Martin Jørgensen er ifølge mediet udset til at blive ny chef for den danske kapitalfond. Han anses af mange investorer for at være et oplagt valg. blandt andet fordi han gennem årene har været ansvarlig for en række af Capideas bedste exits.

Capidea solgte senest og tidligere i år sin aktiepost i den fynske industrivirksomhed Budweg Caliper, som fonden købte sig ind i 2018, til amerikanske BBB Industries.

Og i starten af indeværende år solgte Capidea også emballagevirksomheden Westpack til svenske Adelis Equity Partners, mens armaturvirksomheden Broen-Lab ligeledes blev solgt til amerikanske LI Enterprises Group.

Kapitalfond sælger fynsk industrivirksomhed 

Capidea sælger emballagevirksomhed i stor handel til kapitalfond

Capidea sælger dansk armaturvirksomhed til amerikansk koncern 

Dansk kapitalfond køber sig ind i lystfiskervirksomhed  

 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også