Medie: Kapitalfond forhandler om salg af tabsgivende servicekoncern

Alliance+ kan snart komme på nye hænder, efter ejeren, kapitalfonden Polaris, ifølge Insidebusiness har indledt forhandlinger med en potentiel køber af den trængte facility service-koncern. Indtil sidste år var Kirk Kapital også i ejerkredsen.
Foto: Pexels
Foto: Pexels

13 år efter Polaris købte Alliance+, er kapitalfonden tæt på at skille sig af med den økonomisk pressede facility service-koncern.

Det skriver Insidebusiness, der erfarer, at man fra Polaris’ side har indledt konkrete forhandlinger med en potentiel og endnu unavngiven køber, der angiveligt selv har henvendt sig.

SEB har ifølge mediet et tilgodehavende på mere end 200 mio. kr. i klemme hos Alliance+, hvorfor den svenske storbank også er en central brik i de igangværende forhandlinger. Ingen af parterne har ønsket at kommentere sagen.

Sammen med Det Danske Madhus er Alliance+ den sidste tilbageværende investering i Polaris tredje fond.

I efteråret solgte Kirk Kapital sin ejerandel i Alliance+ tilbage til Polaris, som i første omgang havde budt Lego-arvingerne inden for som minoritetsaktionær i 2014. I forbindelse med salget erkendte Kirk Kapital-topchef Kim Gulstad, at ”den underliggende finansielle udvikling i Alliance+ ikke har været som forventet.”

Og så sent som i februar meldte Alliance+ ud, at man trak sig fra det svenske marked og solgte sit datterselskab på den anden side af Øresund til det tyske investeringsselskab Mutares. Det skete, efter virksomheden under covid-19-pandemien havde kørt med tocifrede millionunderskud.

Kapitalen fra salget til Mutares blev i første omgang brugt på at nedbringe gæld.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.)

Polaris-ejet servicekoncern sælger fra for at betale af på gæld i millionklassen

Kirk Kapital sælger sine aktier i problematiske Alliance+ tilbage til Polaris

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også