KapitalWatch

Mærsk-fond skifter ud i bestyrelsen

Kapitalfonden A.P. Møller Capital skifter ud i sin bestyrelse, som får tilgang af to nye medlemmer. Ud træder A.P. Møller Holdings investeringsdirektør og viceformand i Danske Bank, Jan Thorsgaard Nielsen.

Foto: AP Møller Holding

Kapitalfonden A.P. Møller Capital, der hører under investeringsselskabet A.P. Møller Holding, skifter ud i sin bestyrelse.

Ud af bestyrelsen træder A.P. Møller Holdings egen investeringsdirektør Jan Thorsgaard Nielsen. I samme ombæring får A.P. Møller Capitals bestyrelse tilgang af to nye medlemmer, så den nu samlet består af fem medlemmer. Ind kommer David Tai Wei Tung og Clara Ho, bekræfter A.P. Møller Holding over for ShippingWatch.

Jan Thorsgaard Nielsen har store poster i dansk erhvervsliv. Foruden at være investeringsdirektør for A.P. Møller Holding er han næstformand for Danske Bank, mens han også sidder i legetøjsgiganten Legos bestyrelse. Siden 2018 har han været investeringsdirektør for A.P. Møller Holding, hvor han kom til fra kapitalfonden Blackstone.

A.P. Møller Holdings topchef Robert Mærsk Uggla er formand for A.P. Capitals bestyrelse, der foruden de to nye medlemmer består af Martin Nørkjær Lassen og Murray Grant.

I spidsen for A.P. Møller Capital står Kim Fejfer i rollen som managing partner og CEO. Fejfer var tidligere topchef for Maersks havneselskab APM Terminals.

Med en fond på 6,3 mia. kr. har A.P. Møller Capital i de senere år investeret i projekter i Afrika. Selskabet barsler med at etablere en ny fond, fortalte Kim Fejfer for nylig til Finans.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch.)

Mærsk skyder penge i selskab til udvikling af bæredygtigt brændstof

Mærsk tager kampen op mod techgiganter med spritnyt opkøb

Mærsk sparker døren ind til grønt brændstofeventyr 

Mere fra KapitalWatch

Samesystem-stifter: Vi har ikke haft de rigtige briller på

Vækstbørs: Efter direktør-exit, høj burnrate og en ustabil aktiekurs er Samesystem-stifter Henrik Ritlov netop nu i gang med at justere til, så virksomheden kommer i et stabilt, positivt cashflow. Væksten har været dyr, erkender han.

Ejerfamilie sælger hobbykæde til nordisk koncern

De tre brødre bag dansk-stiftede Panduro har solgt hobbykæden til en nordisk koncern og leverandør af produkter til skoler og daginstitutioner. Den nye Panduro-ejer er selv ejet af et svensk investeringsselskab med tråde til Ikea.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch