Axcel sætter gamingvirksomhed i spil

Den danske kapitalfond har sendt følere ud til investeringbanker for at lodde stemningen for et salg eller en børsnotering af gamingudstyrs-virksomheden Steelseries, som Axcel har ejet i mindre end to år. Og gamingmarkedet er eksploderet under Covid-19.
Foto: PR
Foto: PR
AF MORTEN STEEN, OLE ANDERSEN

Den danske kapitalfond Axcel overvejer allerede nu efter knap et par års ejerskab at sende gamingudstyrs-virksomheden Steelseries videre og potentielt høste en stor gevinst.

Axcel har således sendt følere ud til investeringbanker for at lodde stemningen for et salg eller en børsnotering, herunder en potentiel værdisætning af virksomheden, erfarer KapitalWatch.

Erhvervsmediet InsideBusiness skrev allerede onsdag ifølge Ritzau Finans, at Axcel arbejder på en exit, og ifølge KapitalWatchs informationer er der tale om en såkaldt "soft sounding", hvor Axcel lodder stemningen.

Baggrunden for, at Axcel allerede nu øjner et vindue for salg eller børsnotering er ifølge finansielle kilder, at gamingindustrien er vokset eksplosivt det seneste år under den globale nedlukning som følge af coronasmitten. En udvikling, der ifølge kilder vil give god mening for Axcel at profitere på her og nu og trods et kortvarigt ejerskab.

Børsnotering eller salg

En børsnotering er et langt forløb med flere indbyggede risici end et industrielt salg, da flere banker vil være involveret, ligesom markedet hurtigt kan ændre sig, så det er knap så attraktivt den dag, Axcel er klar til at føre selskabet på børsen. Den risiko kan Axcel eliminere ved at finde en køber i markedet. Ifølge InsideBusiness er GN's headsetselskab i spil.

Hvis Axcel omvendt vurderer, at der er et langsigtet potentiale, vil fonden med en børsnotering beholde nogle af aktierne, og hvis opturen fortsætter, er der en endnu større gevinst forude.

En børsnotering vurderes ikke at være sandsynligt på denne side af sommerferien, mens det er en mulighed, hvis det bliver et industrielt salg.

Axcel har ingen kommentar til et muligt salg af Steelseries.

Steelseries samarbejder med en række esportshold, blandt andet danske North, og sponsorerer turneringer over hele verden. | Foto: Louise Herrche Serup
Steelseries samarbejder med en række esportshold, blandt andet danske North, og sponsorerer turneringer over hele verden. | Foto: Louise Herrche Serup
Dansk stifter

Steelseries, der producerer udstyr til gaming som tastaturer, mus og headsets, blev grundlagt af Jacob Wolff-Petersen i 2001.

Han solgte 70 pct. af selskabet til kapitalfonden L Catterton i 2012.

Axcel overtog ejerandelen af selskabet fra L Catterton i 2019, og i forbindelse med handlen forpligtede stifter Jacob Wolff-Petersen og resten af ledelsen sig til at investere i selskabet sammen med den nye medejer.

Allerede dengang var GN Audio på tale som en mulig køber, hvor topchef René Svendsen-Tune åbnede for et indtog på markedet for gamingheadsets gennem opkøb ifølge Finans.

"Det er vanskeligt at etablere sig selvstændigt nu, hvor der er meget store spillere med stærke brands på markedet," sagde han til Finans.

Stor efterspørgsel

I 2018 landede Steelseries for første gang en omsætning i milliardklassen. Væksten de senere år er kommet i takt med, at gamingindustrien er vokset massivt, hvor e-sportshold som danske Astralis trækker overskrifter både herhjemme og i udlandet.

Det faktum har corona-pandemien ikke ændret på. Tværtimod har hardwareproducenter mærket en øget efterspørgsel efter gaming-pc’ere under den globale covid-19-nedlukningen, hvor folk har tilbragt mere tid inden for hjemmets fire vægge.

Den efterspørgsel er også kommet tilbehørsproducenter som Steelseries til gode.

Forlydenderne om et forestående salg betyder, at Axcel efter mindre end to år allerede kan være på vej til at sende ejerskabet af Steelseries videre.

Succesfulde it-selskaber

Det er langt fra første gang, at kapitalfonden skiller sig af med et succesfuldt it-selskab. Senest skete det, da Axcel solgte EG til den amerikanske kapitalfond Francisco Partners for 3,7 mia. kr.

Derudover har Axcel ligeledes solgt selskaberne Conscia og Lessor for store beløb. Førstnævnte blev sendt i armene på kapitalfonden Nordic Capital i en handel til 3 mia. kr., mens Lessor efter blot halvandet år under Axcels vinger blev solgt til amerikanske Paychex.

Axcel køber amerikansk producent af gamingudstyr 

Axcel opkøber tre virksomheder og slår dem sammen til én

Axcel nærmer sig fjerde opkøb i år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også