Fodboldklubben Esbjerg sår tvivl om overlevelse

Esbjerg FB kom ud af 2022 med et underskud på 29 mio. kr. og mangler otte mio. kr. i 2023-budgettet. De manglende millioner skal findes i form af lån og/eller kapitalindskud i år.
Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
Af Ritzau og Redaktionen

Pengene fossede ud af fodboldklubben Esbjergs pengekasse i 2022.

Det viser et årsregnskab fra klubben, som er blevet offentliggjort mandag. Heri fremgår det, at Esbjerg kom ud af 2022 med et underskud på 29 mio. kr.

Faktisk er den økonomiske situation i klubben, der for tiden kæmper om oprykning fra 2. division, så kritisk, at der i årsregnskabet bliver rejst tvivl om klubbens mulighed for at fortsætte driften.

Esbjerg kan komme til at stå og mangle otte mio. kr. i 2023-budgettet, lyder det desuden.

Til Jydskevestkysten siger direktør Jens Hammer, at man i bestyrelsen håber på at ”være i mål” sidst i maj, hvor der afholdes en ekstraordinær generalforsamling i klubben.

”Det er også vigtigt for mig at sige, at det her er ”worst-case scenario”. Og det er jo selvfølgelig, hvis vi ikke rykker op i 1. division,” siger Jens Hammer til JydskeVestkysten.

I regnskabet lyder det da også, at man i klubbens ledelse forventer, at de manglende millioner vil blive fundet i form af lån og/eller kapitalindskud i løbet af i år.

I februar skrev Jyskevestkysten, at Esbjerg forventeligt ville blive tilført otte mio. kr. i løbet af marts, og at fodboldklubbens udenlandske ejere garanterede for beløbet, der ville sikre klubben frem til nytår, selv hvis den ikke rykker op.

Planen, der også indebar en nedskrivning af klubbens aktiekapital på 80 pct., faldt dog til jorden på en generalforsamling i starten af marts.

Ejerne er en investorgruppe bestående af kinesisk-amerikanske Chien Lee og investeringsselskabet Pacific Media Group, som i begyndelsen af 2021 købte aktiemajoriteten i Esbjerg FB.

De er også medejere af en række andre europæiske klubber, herunder OGC Nice i Frankrig og Barnsley FC i England

Esbjerg rykkede i 2020 ud af Superligaen. Sidste år røg holdet så ned i 2. division. 

Generelt har klubben været præget af uro de seneste år, hvilket også har ført til et hav af trænerfyringer og -ansættelser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også