Nordic Alpha Partners vil øge fokus på hardtech i samarbejde med CBS

Investeringsfonden Nordic Alpha Partners mener, at der i lang tid har været for stort fokus på software blandt investorerne. Samarbejde med CBS skal fremme forståelsen for hardtech blandt studerende. 
Fra venstre; Malte Werner, (Formand,CBS Climate Club), Hanne Harmsen (prodekan for grøn omstilling på CBS), Laurits Bach Sørensen (medstifter og partner, Nordic Alpha Partners) | Foto: Nordic Alpha Partners / Pr
Fra venstre; Malte Werner, (Formand,CBS Climate Club), Hanne Harmsen (prodekan for grøn omstilling på CBS), Laurits Bach Sørensen (medstifter og partner, Nordic Alpha Partners) | Foto: Nordic Alpha Partners / Pr

Investeringer i hardtech er både dyrere, sværere og mere komplekse at skalere end eksempelvis softwarevirksomheder og kræver derfor et helt andet fokus blandt investorerne. 

Det mener Nordic Alpha Partners, der har indgået et samarbejde med CBS og studenterorganisationen CBS Climate Club om at styrke forståelsen for hardtech-virksomheder, og hvordan de bedst drives. 

“Der er både markedsbetingede og regulative udfordringer for skalering af hardtechs, og derfor har vi udviklet en række modeller og investeringsmetoder, der kan identificere og drive høj vækst baseret på frie markedskræfter, det såkaldte economic sustainability,” lyder det fra Laurits Bach Sørensen, medstifter og partner i Nordic Alpha Partners, i en pressemeddelelse. 

”Vores erfaringer og modeller glæder vi os til at dele med den akademiske verden og den næste generation af virksomhedsledere for at analysere problematikken og løse problemet sammen,” tilføjer han. 

Manglende viden om hardtech

Det nye samarbejde består af en række forskellige aktiviteter ud over løbende dialog mellem de tre samarbejdspartnere. Der skal blandt andet afholdes events og skabes en grundig forståelse af problemets omfang og løsningsmodeller — noget, som også universitetet spår et stort potentiale i. 

“For det første er det hovedet på sømmet, at Nordic Alpha Partners ser på et overset problem ift. at skabe den nødvendige vækst fra bæredygtige hardtech startups. For det andet ved jeg, at de studerende rigtig gerne vil ud og gøre en forskel på området,” siger Hanne Harmsen, prodekan for grøn omstilling på CBS. 

I CBS Climate Club, der har til formål at engagere studerende i at integrere bæredygtighed i både deres private og professionelle liv, er formand Malte Werner enig med prodekanen. 

”I CBS Climate Club arbejder vi aktivt på at bruge CBS, de studerende og netværket omkring til at finde løsninger på klimakrisen. Vi håber, at det vil lede til udviklingen af en eller flere nye økonomiske filosofier, der kan hjælpe politikere og forretningsledere til at levere på den grønne omstilling. I dag tager vi et skridt i netop den retning,” siger han.

I meddelelsen påpeges det, at det er et problem for samfundet, at der ikke bliver investeret nok ind i hardtech.

Der er nemlig behov for fysiske løsninger, hvis den grønne omstilling skal accelereres i det tempo, der er nødvendig, lyder det i meddelelsen. 

Derfor vil parterne med samarbejdet forsøge at skabe en ny tilgang til investering og skalering af hardtech-virksomheder. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også