Medie: Milliardlån presser TDC hårdt

TDC skal tilbagebetale lån for milliarder og det har skabt store økonomiske udfordringer for koncernen, der i al hemmelighed har fjernet en kreditvurderingsrapport fra sin hjemmeside.
Foto: TDC / PR
Foto: TDC / PR

Mens det på overfladen går fremad for de to halvdele af TDC, TDC Net og Nuuday, er den bagvedliggende koncern hårdt presset af milliardlån, der udløber og som TDC-moderselskabet DKT Finance nu har svært ved at få refinansieret.

Derfor tyder meget nu på at ejerne, ATP, PFA, PKA og den australske investeringsbank Macquarie må skyde ny egenkapital for at holde koncernen fri for at skulle refinansiere sine lån for dyrt.

Det skriver Berlingske Business.

Obligationslån for 11 mia. kr. udløber til sommer, og TDC har svært ved at få tilsvarende nye lån, fordi renterne i mellemtiden er steget voldsomt. Derfor må ejerne selv poste penge i.

”De skyder kun det ind, som som de som udgangspunkt ved, er nok til at, at investeringen kan blive hentet hjem. Skal man have kapital ind senere i forløbet, er det et udtryk for, at det ikke går som planlagt i virksomheden. Det er der ingen tvivl om,” siger Robert Spliid, der er ekstern lektor ved CBS og ekspert i kapitalfonde, til avisen.

Oplysningen lå kortvarigt tilgængeligt på TDC’s egen hjemmeside i en rapport, der blev fjernet.

Ingen af ejerne har ønsket at udtale sig til Berlingske Business.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Nu starter slutopgør med kapitalfonde i stort skatteslagsmål

Udenlandske investorer træder ind på nordisk fibermarked

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også