Lokal forretningsmand køber FC Helsingør

FC Helsingør er søndag blevet solgt til forretningsmanden Lasse Lindblad, der vil have klubben i Superligaen.
Arkivfoto. Spillere fra FC Helsingør | Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix
Arkivfoto. Spillere fra FC Helsingør | Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix
Af Ritzau og Jesper Elkjær Jensen

Forretningsmanden Lasse Lindblad har søndag købt fodboldklubben FC Helsingør fra 1. division af dens amerikanske ejere.

Det oplyses i en pressemeddelelse fra den nye ejer, som vil skabe en ejergruppe, der minder om Lyngby Boldklubs nuværende.

Lyndby Boldklub har siden 2018 været ejet af et konsortium af lokale og regionale erhvervsfolk og tidligere spillere i klubben i selskabet Friends of Lyngby.

”Vi er gået ind i dette ejerskab for at sikre en god lokal forankring, og ikke mindst sikre at der skabes en god og langsigtet ejerløsning bestående af flere lokale investorer,” siger Lasse Lindblad, der selv er jævnlig gæst på Helsingør Stadion.

”Vi har i den forbindelse allerede mærket interesse fra flere investorer, som har de samme tanker som os.”

Helsingør blev i marts 2019 købt af en amerikansk gruppe med forretningsmanden Jordan Gardner i spidsen. Han er også minoritetsaktionær i walisiske Swansea City, der spiller i den næstbedste engelske række, EFL Championship.

Jordan Gardner har siddet som formand i Helsingør, men bliver nu afløst af Lasse Lindblad. Under førstnævntes ejerskab har Helsingør spillet i 1. og 2. division, men den nye ejer vil have klubben op i det fineste selskab.

Aktuelt ligger holdet nummer fem i 1. division.

”Nu vil vi bruge den kommende tid på at konsolidere klubben, men det er vigtigt for mig at pointere, at vi fortsat har høje sportslige ambitioner,” siger Lasse Lindblad.

”De fleste af os husker nok de store oplevelser, vi fik i sæsonen 2017/2018, hvor vi som bekendt var i Superligaen, og det er en klar målsætning for os, at vi skal tilbage i Superligaen.”

Helsingør følger med ejerskiftet i fodsporene på en række danske klubber, der er kommet tilbage på danske hænder for nylig. Det samme er sket i Sønderjyske, Vendsyssel, Næstved og Fremad Amager.

Flere danske fodboldklubber på danske hænder: ”Afspejles ikke i Europa”

Jammerbugt FC fra 2. division, der også har haft udenlandsk ejer, er til gengæld gået konkurs. Det betyder, at førsteholdet taberdømmes resten af sæsonen og tvangsnedrykkes yderligere to rækker ud over sin slutplacering.

Ifølge Helsingør Dagblad har også FC Helsingør været truet af en konkurs efter flere år med underskud, hvilket pressede amerikanerne til et salg.

Avisen tilføjer, at salget først er kommet på plads efter ”flere ugers intense og nervepirrende forhandlinger”.

Lasse Lindblad har bl.a. været med til at stifte Capinordic, som var en bank for velhavende kunder. Den gik konkurs i 2010.

Ni år senere blev Lasse Lindbland sammen med to andre dømt ved Højesteret til at betale en erstatning knap 90 mio. kr. for udstedelse af uansvarlige lån.

Kort efter køb af fodboldklub: Danskeres selskab investerer i medievirksomhed

Amerikaner sælger fodboldklub til lokale investorer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også