Intech Founders åbner ny runde for startups ledet af kvinder

Platformen med en mission om at koble kvindeligt ledede startups med kapital vil i ny runde udvælge 20 skalerbare techvirksomheder.
Foto: InTech Founders
Foto: InTech Founders

I marts sætter Intech Founders gang i næste runde af sin mission med at sætte startups ledet af kvinder i forbindelse med kapital, og der er åben for ansøgninger indtil 11. februar, hvor udvælgelsen af 20 skalerbare techvirksomheder begynder.

Joo Runge, medstifter og partner i Intech Founders, har gjort det til sin mission at coache og sætte stærke kvindeligt ledede startups i forbindelse med investorer. Målet er at sammenkoble kvindeligt og diverst ledede startups med kapital, så drømmen om vækst i og ud af Danmark kan blive realiseret

"Formålet med Intech Founders er at sætte fokus på, at diverse tech startups skal have tilført flere penge. Der bliver allokeret meget få midler til specielt kvindeligt ledede startups, og det sker ofte fordi investorerne ubevidst ifølge research fravælger startups med ledelser ud over det sædvanlige," fortæller Joo Runge i en meddelelse.

Tre fik investeringer

16 startups var i efteråret 2021 med i Intech Founders' såkaldte Growth Accelerator-program, der gav deltagerne mulighed for at pitche koncepter og produkter på bl.a. den engelske og den amerikanske ambassade. Og for tre af deltagerne sluttede året med investeringer som en følge af match-makingen mellem tech-startups og investorer.

"En af læringerne fra programmet i efteråret har været, at mange startups skal hvile mere i sig selv, og som deltager i Intech Founders kan man finde et netværk af ligesindede, så man ikke sidder alene på sit hjemmekontor. Der er mange iværksættere, som er ensomme," siger Joo Rung.

Forud for de vigtige pitch-events bliver deltagerne trænet af Intech Founders, for det er ikke ligegyldigt, hvor fokus i en præsentation lægges, når man måske kun har to minutter til at sælge sit produkt til mulige investorer. Programmets 12 uger lange forløb med online møder og master-classes, hvor deltagerne får råd og vejledning af eksperter fra ind- og udland, har også givet grobund for nye netværk de mange startups imellem, hedder det i meddelelsen.

"Mangel på netværk er en af de største faldgruber for kvindelige founders" 

Nyt koncept skal sikre mere venturekapital til kvindelige iværksættere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også