KapitalWatch

EKF, Vækstfonden og DGIF fusioneres i ny statslig superfond

De tre fonde sammenlægges nu i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (Deif) for at skabe synergier, der skal bane vejen for endnu bedre finansieringstilbud til danske vækst- og eksportvirksomheder.

Peder Lundquist, adm. direktør i EKF Danmarks Eksportkredit. | Foto: PR/EKF

Fremover skal danske iværksættere og eksportvirksomheder kun gå et sted hen for at finde investering i stedet for tre.

Med den netop vedtagede reformpakke "Danmark kan mere I", er det nemlig blevet besluttet at fusionere EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond, DGIF, i den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond, Deif.

"EKF Danmarks Eksportkredit ser frem til etableringen at den nye, stærke fond. EKF har nu i 100 år stået klar til at forsikre, finansiere og skabe resultater sammen med dansk erhvervsliv. Det glæder vi os til at fortsætte med under Danmarks Eksport og Investeringsfond – til gavn for Danmark og dansk erhvervsliv," siger Peder Lundquist, adm. direktør i EKF Danmarks Eksportkredit, i en meddelelse.

Regeringen kom oprindeligt på banen med forslaget om at sammenlægge de tre fonde i efteråret.

"Som en samlet enhed i form af Danmarks Eksport- og Investeringsfond kan vi fremover tilbyde danske virksomheder et bomstærkt og sammenhængende finansieringstilbud," siger adm. direktør i Vækstfonden, Rolf Kjærsgaard.

Ifølge de tre fonde vil der blive trukket på alles styrker for at samle det bedst mulige finansieringstilbud til danske virksomheder.

"Danske virksomheder har et unikt potentiale for at bidrage til den grønne omstilling og bringe deres produkter og løsninger til det globale marked. Ved at trække på de mange, gode erfaringer fra indsatsen i Danmarks Grønne Investeringsfond kan vi være med til at drive innovation og udvikle fremtidens grønne løsninger, og det arbejde glæder vi os til at fortsætte som en del af Danmarks Eksport- og Investeringsfond," siger Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Danmarks Eksport- og Investeringsfond forventes klar med det første offentlige finansieringstilbud i januar 2023.

Axcelfuture skoser regering for snæversyn om atomkraft

Politisk grundlag for statslig superfond i fare 

Mere fra KapitalWatch

Konsulentvirksomhed holder fast i børsplaner

It-konsulenthuset 7N har stadig planer om en børsnotering. Virksomheden tager dog bestik af den kraftige afdæmpning i verdensmarkedet, der sker netop nu, fortæller topchefen i 7N, som netop er kommet med regnskab.

Ny nordisk biotekfond ser dagens lys

En ny life science- og biotekfond med base i Finland vil være en one stop shop for lovende unge startups i navnlig de nordiske lande. Det gælder bestemt også startups i Danmark, fortæller fondens adm. direktør.

PKA-direktør er klar med milliarder til havvindsprojekter

Sammen med Tyskland, Holland og Belgien vil den danske regering skrue markant op for havvindsprojekterne i Nordsøen, og PKA-direktør Jon Johnsen er klar med sin del af finansieringen til de investeringer, der allerede i 2030 skal levere klimavenlig energi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)