KapitalWatch

SF vil afskære superfond fra investeringer i fossile brændsler

Hvis regeringens plan om at fusionere statslige investeringspuljer i en samlet superfond gennemføres, bør fossile brændsler ifølge SF afskæres fra investerings-universet. Venstre advarer mod, at det gode kan blive det bedstes værste fjende.

Lisbeth Bech Poulsen (SF) | Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

Regeringen vil samle statslige investeringsben til en såkaldt superfond, men det er knap så super, hvis fonden samtidig investerer i fossile brændstoffer, mener SF.

Derfor har erhvervsordfører Lisbeth Bech Nielsen stillet spørgsmål til erhvervsminister Simon Kollerup (S) og Erhvervsudvalget, om ikke man skulle afskære superfonden fra fossile investeringer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Mia Wagner lancerer ny investeringsklub

Nordic Female Founders med Mia Wagner og Anne Stampe i spidsen har stiftet Investor Club. Målet er at øge diversiteten i dansk erhvervsliv. "Jeg kan ikke blive ved med at vente på, at tingene sker af sig selv," lyder det fra Mia Wagner.

Kapitalfond ønsker langvarigt ejerskab af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der har været ejer af Esvagt siden 2015, ønsker at lægge endnu flere år til ejerskabet af offshore- og vindrederiet. Sådan lyder det fra fonden, som i sidste uge blev eneejer af rederivirksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)