Diabetesselskabet Hedia i dialog med familiekontorer om yderligere kapital

Danske Hedia, der står bag app-løsning for personer med insulinkrævende diabetes og som netop har afsluttet første del af investeringsrunde, forventer yderligere kapital fra internationalt familiekontor eller strategisk partner i det nye år. Det fortæller medstifter og CEO Peter Lucas.
Peter Lucas,i midten, stiftede Hedia sammen med kæresten Christina Kildentoft og forretningspartneren Andreas Jespensgaard i 2016. | Foto: HediaPR
Peter Lucas,i midten, stiftede Hedia sammen med kæresten Christina Kildentoft og forretningspartneren Andreas Jespensgaard i 2016. | Foto: HediaPR

Det danske selskab Hedia, der står bag en app-løsning for personer med insulinkrævende diabetes, er i færd med at rejse yderligere kapital til en international offensiv fra enten et europæisk familiekontor eller en strategisk partner.

Det fortæller Peter Lucas, CEO og medstifter af Hedia, som i denne uge rejste 20 mio. kr. fra eksisterende og nye investorer i første del af en investeringsrunde.

Runden løber imidlertid frem til september 2022, og målet er at rejse yderligere 15-20 mio. kr. oven i de 20 mio. kr. Det vil bringe den samlede kapitalrejsning siden 2016 op i størrelsesordenen 75 mio. kr.

”Vi er i gang med at internationalisere vores virksomhed, og vi rekrutterer stort set kun udenlandske ansatte. Og de markeder vi kigger ind i er ikke det danske, så for os giver det rigtig god mening at finde en investor, der kommer fra et andet sted end Danmark.”

”Med den første del af investeringsrunden har vi nu tid til at undersøge markedet grundigt og finde de partnere, vi gerne vil arbejde sammen med, i stedet for at skulle træffe beslutninger med ryggen mod muren,” siger Peter Lucas.

Ny investor

Et unavngivent dansk familiekontor med fokus på medtech og farma har deltaget i første del af runden sammen med bl.a. selskabets eksisterende investorer, der tæller børnebørn af Novo Nordisk-stifter Thorvald Pedersen.

Internationaliseringen af Hedia blev understreget for nylig, da tyske Tim Juergens med 25 års erfaring fra sundhedsindustrien blev ny bestyrelsesformand i virksomheden.

Siden januar 2020 har Tim Juergens stået i spidsen for inkubatoren Seedlink, som han selv har været med til at stifte og som støtter udviklere af digitale sundhedsløsninger i den tidlige startup-fase.

”Hedia har potentialet til at spille en afgørende rolle i at facilitere denne overgang ved at udnytte sine muligheder på en måde, der beviser, at Hedia virkelig skaber den ekstra fordel,” sagde han i forbindelse med sin tilstrædelse som bestyrelsesformand.

Ifølge Peter Lucas ligger familiekontorer som investorer godt til Hedia.

”Vores oplevelse er, at de arbejder med forskellige time lines i forhold til, hvornår de skal have afkast. Dermed ikke sagt, at vi ikke går venture- eller kapitalfondsvejen en dag. Det kommer vi formentlig til på et tidspunkt, men lige nu ligger familiekontorer godt til os,” siger Peter Lucas, der stiftede Hedia sammen med kæresten Christina Kildentoft og forretningspartneren Andreas Jespensgaard i 2016:

”Vi er over tid blevet fulgt af forskellige familiekontorer, og dem er vi konstant i dialog med. Og med første del af den seneste investeringsrunde har vi vist Hedias kommercielle model både på kort og mellemlang sigt,” tilføjer Peter Lucas.

Hedias app

Hedia fik som et af de første i verden en diabetes-app godkendt som medicinsk udstyr i Europa tilbage i 2017 i først en lavere klasse for efterfølgende i april sidste år at blive opgraderet som medicinsk udstyr i den næsthøjeste kategori af medicinske produkter.

Hedias app, der bærer samme navn som selskabet, anvender brugerens data aktivt, lærer gennem brug og tilpasses automatisk den enkelte bruger, desto mere den benyttes.

Ved at taste kulhydratindtag, insulinindtag og blodsukkerniveau ind i appen, der samtidig automatisk holder øje med motion, kan diabetikeren få en vejledende anbefaling til, hvor meget insulin han bør tage i løbet af dagen.

Selskab bag diabetesapp rejser 20 mio. kr.

Novo-stifters arvinger øger sats på diabetesselskab

Københavnsk diabetesfirma scorer to vigtige godkendelser

Hedias hemmelige investorer er børnebørn af Novos stiftere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også