En af USA's rigeste familier er med: Tradeshift henter nyt milliardbeløb

Fintech-virksomheden Tradeshift, der er stiftet af tre danskere og har hovedsæde i USA, har rejst et nyt milliardbeløb. En af USA's rigeste familier er blandt investorerne i det, der bliver dagens anden danske milliardrunde.
Foto: Tradeshift/PR
Foto: Tradeshift/PR

Den dansk-stiftede fintech Tradeshift har rejst et samlet beløb på 200 mio. dollar, svarende til 1,3 mia. kr., fra en investorkreds med en række prominente navne.

Det gælder ifølge Børsen bl.a. konglomeratet Koch Industries, der er ejet af USA's næst-rigeste familie, Koch-familien.

Tradeshift blev stiftet i 2010 af Christian Lanng, Gert Sylvest og Mikkel Hippe Brun og har hovedsæde i San Francisco i USA.

Fintech-virksomheden har udviklet en cloud-baseret platform til håndtering af de fleste led i handlen mellem to virksomheder, herunder fakturaer, ligesom Tradeshift tilbyder at hjælpe med finansiering.

Det er denne platform, som den netop rejste kapital skal gå til at udbygge og skalere.

"Vi har bygget teknologien og distributionskanalerne til at kapitalisere på, hvad der bliver en af de mest definerende trends i vores industri," siger Christian Lanng, adm. direktør i Tradeshift, ifølge Børsen.

Ifølge Reuters består investorgruppen bag kapitalindsprøjtningen af både egenkapital og lån og kommer fra både nye og eksisterende investorer.

Mediet skriver videre, at bl.a. American Express Ventures og bankerne HSBC og Goldman Sachs er blandt Tradeshifts investorer. Det samme er en række fonde, herunder den amerikanske venturefond Fuel Capital.

Det fremgår ikke, hvorvidt nogle af disse har også har skudt en del af det nye milliardbeløb i fintech-virksomheden, som i samme ombæring sandsynligvis kommer til at udskyde sine planer om en børsnotering.

Christian Lanng fortalte ellers i februar i år til Børsen, at målet var en børsnotering af Tradeshift i løbet af indeværende år. Meldingen kom i forbindelse med, at virksomheden havde rejst 1,3 mia. kr.

Tradeshift er den anden danske virksomhed, som i dag går ud med nyheden om at have fået tilført et milliardbeløb. Tidligere på dagen gjorde Pleo det samme.

Pleo rejser over to milliarder på fem måneder: "Vi har slet ikke brug for pengene"

Tradeshift får ny kapitalindsprøjtning i milliardklassen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også