Leo Fondet henter ny direktør hos Novo Holdings

Jesper Mailind vil til at trappe ned på arbejdslivet, og forlader nu derfor chefstolen hos Leo Fondet, omend han stadig vil være en del af bestyrelsen. Hans afløser er fundet hos Novo Holdings.
Jesper Mailind forlader direktørstolen i Leo Fondet, som han har siddet i siden 2017, for at trappe ned for arbejdslivet. | Foto: Leo Fondet / PR
Jesper Mailind forlader direktørstolen i Leo Fondet, som han har siddet i siden 2017, for at trappe ned for arbejdslivet. | Foto: Leo Fondet / PR
AF ELIZABETH MØNSTED JOHANSEN

Fra 1. september kommer Leo Fondet, der sidder på størstedelen af Leo Pharma, til at få en ny chef.

Jesper Mailind, der har siddet som adm. direktør for fonden siden 2017, har nemlig valgt at forlade posten efter ønske om at trappe ned for arbejdslivet.

Han bliver afløst af Peter Haahr, som kommer fra en stilling som finansdirektør hos Novo Holdings.

"Jeg har været utrolig glad for at stå i spidsen for LEO Fondet og den omfattende udviklingsrejse, vi har været på de seneste år, hvor Fondet er blevet moderniseret og ejerskabet af LEO Pharma er styrket for at fremtidssikre rammerne for selskabets udvikling og succes. Derudover er jeg lige blevet 65 år, og jeg synes, at det er et naturligt tidspunkt at trappe ned for arbejdslivet og give stafetten videre," siger Jesper Mailind i en pressemeddelelse.

En af de mest markante forandringer, som Jesper Mailind har været med til at stå i spidsen for, er en ændring i ejerskabsstrukturen hos Leo Fondet - i marts blev en væsentlig del af ejerskabet frasolgt til kapitalfonden Nordic Capital for 3,4 mia. kr.

Fra Leo Fondets bestyrelse, som Jesper Mailind fortsat vil være en del af, lyder der et stort tak fra formand Lars Olsen for indsatsen, ligesom der også er forståelse for, at den afgående direktør gerne vil skrue lidt ned for blusset.

"Vi glæder os over, at Jesper fortsat vil bidrage som bestyrelsesmedlem i LEO Pharma. Det sikrer kontinuitet, og gør det muligt også fremover at trække på hans omfattende erfaring og viden om Leo Gruppen," lyder det fra Lars Olsen.

Den nye direktør Peter Haahr har været finansdirektør hos Novo Holdings siden 2016, og har før det arbejdet 16 år i forskellige ledende stillinger hos Novo Nordisk i både ind- og udland. Og det er da også først og fremmest den erfaring, som Lars Olsen bider mærke i.

"Med Peter får vi en meget kompetent direktør med stærke værdier samt bred og lang erfaring med drift af lægemiddelvirksomhed, formueforvaltning, strategiudvikling og ikke mindst et indgående kendskab til den danske fondsmodel. En kombination, der kanbidrage til fortsat at udvikle Fondets majoritetsejerskab af LEO Pharma - som ifølge vores fundats er kernen i Leo Fondet - og samtidig styrke vores investeringer og filantropiske arbejde," siger Lars Olsen.

Fra Peter Haahrs side lyder der først og glæde og stolthed over, at han er blevet udnævnt til lederskabet for fonden.

"Jeg ser utrolig meget frem til at bidrage til at styrke Fondets ejerskab af LEO Pharma og sikre den platform, der understøtter selskabets rejse mod globalt lederskab indenfor medicinsk dermatologi, og som samtidig gør det muligt for LEO Fondet at øge sit bidrag til samfundet," lyder det i pressemeddelelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch.)

Nordic Capital skyder milliardbeløb i Leo Pharma – får ejerandel på under 25 pct.

Milliardfonde tilslutter sig principper mod aggressiv skatteplanlægning

Leo lader kanonen – vil sende nyt middel på markedet hver 2-3 år 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også