Stifter af hundemadsfirma vinder retssag over Løvens Hule-investor

På trods af at iværksætteren Christian Yding ifølge byretten nu kan beholde sine ejerandele i Vuffeli, er investor Jan Lehrmann og de øvrige sagsøgere tilfredse med afgørelsen.
Christian Yding (t.h.) blev i efteråret 2022 smidt ud af direktionen i Vuffeli, som han i 2018 stiftede sammen med Mads Gleitze Smith (t.v.). Sidenhen fik førstnævnte et søgsmål på halsen fra bl.a. investor Jan Lehrmann (i midten). | Foto: Pr
Christian Yding (t.h.) blev i efteråret 2022 smidt ud af direktionen i Vuffeli, som han i 2018 stiftede sammen med Mads Gleitze Smith (t.v.). Sidenhen fik førstnævnte et søgsmål på halsen fra bl.a. investor Jan Lehrmann (i midten). | Foto: Pr

Christian Yding, der er medstifter af Vuffeli, som sælger hundefoder på abonnement, kommer ud af en retssag med investor Jan Lehrmann og flere andre medejere med skindet på næsen, skriver Berlingske.

I fjor blev Christian Yding smidt ud af selskabet af Jan Lehrmann og flere andre medejere på grund af beskyldninger om at have optaget uberettigede lån på virksomhedens vegne uden bestyrelsens accept eller kendskab og derved forbrudt sig mod ejerkontrakten. 

Men Københavns Byret slår ifølge Berlingske fast, at Christian Yding blev bortvist fra Vuffeli i strid med reglerne i virksomheden, og at han kan beholde sine ejerandele på 15-20 pct., selv om andre aktionærer havde sagt, at de ville købe hans aktier.

Christian Yding er dog ifølge retten ikke helt pletfri, da Københavns Byret har fastslået, at de lån, som Christian Yding havde optaget på selskabets vegne, ikke var blevet oplyst til den samlede bestyrelse, men kun til medstifter Mads Gleitze Smith. Men Yding bliver reddet af, at han ifølge retten ikke fik sine ti dage til at rette op på sin økonomiske misligholdelse efter beskeden om sit kontraktbrud, og derfor kan han beholde sine aktier.

”Set i bakspejlet skulle jeg have informeret bedre om de økonomiske forhold i virksomheden. Det ville jeg helt klart gøre om, hvis jeg kunne,” siger Christian Yding til Berlingske og uddyber, at lånene fremgik af bogholderiet.

Tilfreds trods nederlag

Investor Jan Lehrmann fortæller til Berlingske, at han er tilfreds med den del af afgørelsen, der fastslår, at Christian Yding har misligholdt deres aftale, men at han er uenig i konklusionen, at Christian Yding kan forblive aktionær.

Jan Lehrmann skriver på vegne af de øvrige sagsøgere i et svar til Berlingske, at de er tilfredse med afgørelsen, da retten finder, at ”Christian Yding igen og igen har misligholdt vores aftaler væsentligt,” og at kun er teknikailteter gør, at han kan forblive aktionær trods uenighed fra sagsøgerne, der skal betale sagens omkostninger.

Vuffeli blev stiftet i 2018 af Mads Gleitze Smith og Christian Yding, der ville skabe skræddersyede foderplaner til hunde og levere hundefoder direkte til kundernes dør.

I 2022 blev serieiværksætter Jan Lehrmann medejer af virksomheden, da han investerede 3 mio. kr. for 10 pct. i DR-programmet ”Løvens Hule”. Sidenhen øgede han ejerandelen til 15-20 pct.

Christian Yding trådte i efteråret 2022 ud af direktionen i Vuffeli. Dengang påstod direktør Niels Kyhl Hauskou, at rolleændringen skete helt udramatisk, men det viste sig sidenhen ikke at være sandt.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie DetailWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også