Lehrmann-selskaber kom ud af 2022 med tocifret millionoverskud

Modvinden i 2022 med bl.a. energi- og inflationskrise blev ”mere en præmis end en begrænsning” for Jan Lehrmanns investeringsselskaber, lyder det fra serieinvestoren.
Serieinvestor Jan Lehrmann, der sidste år forlod DR-Programmet "Løvens Hule" | Foto: Anthon Unger
Serieinvestor Jan Lehrmann, der sidste år forlod DR-Programmet "Løvens Hule" | Foto: Anthon Unger

Det kan ifølge serieinvestor Jan Lehrmann godt betale sig at elske mandag morgen.

Det skriver han i et opslag på Linkedin i forbindelse med, at selskaberne i Lehrmann-koncernen, Lovemondays og Lehrmann Family har offentliggjort regnskaber. De viser et resultat i koncernen på 38,7 mio. kr.

Lovemondays hed indtil februar Lehrmann Ventures. Navneskiftet cementerede et strategiskifte i selskabet, hvor fokus i dag er på scaleup-investeringer, og det frem over vil satse på færre, men større investeringer end hidtil. 

”Hos Lovemondays har vi, sammen med vores investeringer, altid de lange briller på. Derfor elsker vi at komme på arbejde mandag morgen, uanset om der er med- eller modvind på cykelstien. Modvinden i 2022 i form af energi- og inflationskrise har derfor været mere en præmis end en begrænsning,” skriver Jan Lehrmann:

”Vi ser tilbage på 2022 med en positiv følelse af, at vi sammen med vores investeringer, har udstukket nogle gode retninger og ageret agilt igennem krisen, som forhåbentligt vil kunne læses i vores fremtidige resultater.”

Ifølge Lovemondays hjemmeside består selskabets portefølje i dag af 18 virksomheder, herunder dem, som Jan Lehrmann investerede i gennem sin medvirken i DR-programmet ”Løvens Hule”. Samme antal, som da KapitalWatch snakkede med investoren i februar.

Her forklarede han navnevalget med, at han – og resten af holdet i selskabet – gerne vil fremme en kultur, hvor både partnere og medarbejdere elsker og ser frem til at gå på arbejde.

Forventninger på samme niveau i år

Selskabet Lovemondays Aps havde et resultat i 2022 efter skat på knap 4,5 mio. kr., det er en stigning fra 4,4 mio. kr. året før. 

2022-resultatet er skabt på baggrund af bl.a. finansielle indtægter på knap 19 mio. kr. Lovemondays havde ved årsskiftet aktiver for 40,6 mio. kr., hvilket er en stigning fra 30,5 mio. kr. i 2021, viser seneste regnskab, som indgår i koncernrapporten for moderselskabet, Lehrmann Family.

Netop moderselskabet kom ud af 2022 med et overskud efter skat på de førnævnte 38,7 mio. kr. Det er bl.a. indtægter fra værdipapirer.

Resultatet er i overensstemmelse med ledelsens forventninger, men et fald fra 203,8 mio. kr. i 2021 og 261,3 mio. kr. i 2020. Det er dog også markant over niveauet i 2019, hvor overskuddet lød på 17,7 mio. kr.

Balancesummen i Lehrmann Family steg i 2022 til 865,6 mio. kr. og egenkapitalen til 861,3 mio. kr.

”Forventningerne for regnskabsåret 2023 er på niveau med regnskabsåret for 2022 – positive resultater med fortsat afdæmpet vækst i størstedelen af porteføljen,” skriver Jan Lehrmann i regnskabet for Lehrmann Family.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også