Samesystem har skrevet under med ny direktør

Vækstbørs: Softwarevirksomheden, der i et halvt år har haft stifter og storaktionær Henrik Ritlov som midlertidig spydspids, har fået en aftale med ny adm. direktør på plads.
Samesystem-stifter Henrik Ritlov kan se frem til snart at overdrage direktørstolen, som han lige nu sidder i midlertidigt, til en ny, permanent afløser | Foto: SameSystem/PR
Samesystem-stifter Henrik Ritlov kan se frem til snart at overdrage direktørstolen, som han lige nu sidder i midlertidigt, til en ny, permanent afløser | Foto: SameSystem/PR

Softwarevirksomheden Samesystem har fundet sin nye adm. direktør. 

Virksomheden er endnu ikke klar til at sætte navn på vedkommende, men skriver i en børsmeddelelse, at parterne har skrevet under på en ansættelsesaftale.

Dermed er en permanent afløser på plads, efter tidligere direktør Henrik Salicath forlod virksomheden ved udgangen af maj. Siden har Samesystems stifter og hovedaktionær, Henrik Ritlov, siddet midlertidigt på posten.

Både Henrik Ritlov og bestyrelsesformand Carsten Fensholt har tidligere fortalt, at en permanent løsning ville være fundet inden udgangen af 2022. 

Af meddelelsen fremgår det, at navnet på den nye direktør vil blive offentliggjort d. 16. januar 2023, i øvrigt sammen med virksomhedens årsrapport for 2021/22. Vedkommende tiltræder senest 1. april. 

I oktober kunne Samesystem også melde, at en ny finansdirektør var fundet. Og i august blev to nye investorer og bestyrelsesmedlemmer præsenteret. 

Suspenderer guidance

Samtidig med direktør-nyheden må Samesystem i samme meddelelse orientere sine investorer om, at virksomheden har suspenderet guidance for sin årlige tilbagevendende abonnementsomsætning (ARR) for indeværende regnskabsår. 

Den omtalte guidance er tidligere blevet nedjusteret grundet fejl i de registrerede tal, hvorfor en mere konservativ regnemetode blev indført.

Men i forberedelserne til den kommende årsrapport er flere fejl dukket op, og Samesystem har som konsekvens valgt at suspendere guidance.

Virksomheden oplyser desuden, at et eksternt revisionsfirma hyret til at gennemgå både tidligere realiserede resultater og udmeldte guidance.

Opjusterer andet nøgletal

På et andet nøgletal er der anderledes positive nyheder fra Samesystem. 

Forventningerne til virksomhedens driftsresultat før afskrivninger, ebitda, i det kommende 2022/23-regnskab er nemlig blevet opjusteret. Fra tidligere forventede minus ti mio. kr. til en halvering til minus fem mio. kr.

Samesystem har længe været i gang med en strategisk omlægning, der bl.a. førte til tidligere nævnte Henrik Salicaths afgang. Omlægningen betyder, at Samesystem har sat større fokus på at nedbringe sine omkostninger til bl.a. løn og antal kontorer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

”Et historisk svært år påvirker selvfølgelig også årets resultat i Vækstfonden.," siger Camilla Ley Valentin, forperson i Vækstfonden.

Milliardtab i Vækstfonden

For abonnenter

Carsten Fensholt overtager formelt rollen som adm. direktør den 1. april efter at have været bestyrelsesformand | Foto: PR

Slankekur hos Samesystem går fremad

For abonnenter