Ny kapitalindsprøjtning til Samesystem: Erhvervsprofiler på vej ind

Vækstbørs: Samesystem, der har skilt sig af med sin adm. direktør og er i gang med at reducere sine løbske omkostninger, kan se frem til en ny millionindsprøjtning fra sin stifter. Samtidig bliver to erhvervsprofiler investorer og kørt i stilling til bestyrelsen.
Henrik Ritlov, hovedaktionær, stifter og midlertidig adm. direktør i Samesystem | Foto: SameSystem / PR
Henrik Ritlov, hovedaktionær, stifter og midlertidig adm. direktør i Samesystem | Foto: SameSystem / PR

Fem mio. kr. og to nye bestyrelsesmedlemmer er, hvad der venter softwarevirksomheden Samesystem ifølge to børsmeddelelser.

Kapitalindsprøjtningen kommer i første omgang fra virksomhedens stifter og hovedaktionær, Henrik Ritlov, som i øjeblikket også sidder i spidsen for Samesystem som midlertidig adm. direktør efter Henrik Salicaths afgang ved udgangen af maj.

Henrik Ritlov har dermed investeret ca. syv mio. kr. i alt i Samesystem gennem sit personlige selskab, Ritlov Aps. Men denne gang er han ikke alene om at finansiere investeringen.

Til gengæld for de fem mio. kr. modtager Henrik Ritlov knap 2,3 mio. ny-udstedte aktier gennem sit selskab, hvorfra han selv har solgt ca. 6,8 mio. aktier videre til en samlet pris på knap 12,7 mio. kr.

Disse aktier er solgt til to eksterne, private investorer. Det drejer sig om Carsten Fensholt og Lars Mathiesen, der hver køber 3,4 mio. aktier, hvilket svarer til knap ti pct. af det samlede antal udstedte aktier.

Carsten Fensholt har en række direktørposter bag sig og har siden januar 2020 været topchef i skadesservicevirksomheden SSG Group, som kapitalfonden Polaris i maj solgte sin majoritetspost i til den amerikanske Belfor-koncern.

Lars Mathiesen er privat investor og tidligere direktør i Nordea Investment Management, som han i alt var hos i 27 år. Siden 2015 har han primært forvaltet sine egne aktiver.

Bliver indstillet til bestyrelsen

Ifølge Lars Mathiesen var det bl.a. på opfordring fra Henrik Ritlov, som han har kendt siden slut-90’erne, at han har købt sig ind i Samesystem.

”Jeg har kendt Henrik Ritlov siden 1998. Jeg har fuld tillid til ham. Henrik er dygtig, været hårdtarbejdende og skabt flotte resultater. En fantastisk iværksættertype, og så er han Samesystems DNA,” siger Lars Mathiesen til KapitalWatch og tilføjer:

”Og Samesystem er et rigtigt godt selskab i en interessant branche med et kæmpestort potentiale – ellers var jeg ikke gået ind som investor.”

Både Carsten Fensholt og Lars Mathiesen er i forlængelse af deres aktiekøb blevet indstillet som kandidater til Samesystems bestyrelse. De kommer på valg ved en ekstraordinær generalforsamling 26. august, fremgår det af en børsmeddelelse.

Nyheden om den nye investering og de nye bestyrelseskandidater kommer, som nævnt, få måneder efter Samesystem annoncerede daværende adm. direktør Henrik Salicaths afgang fra posten.

En afgang, der fandt sted som led i en strategisk omlægning af virksomheden.

Indtægterne havde nemlig ikke holdt trit med omkostningerne, og Samesystem annoncerede derfor, at virksomheden i den kommende tid ville have fokus på at nedbringe bl.a. omkostninger til løn og antal kontorer.

Lars Mathiesen oplyser til KapitalWatch, at han ikke ønsker at udtale sig konkret om sit syn på perspektiver og muligheder i Samesystem før den kommende generalforsamling. I stedet forklarer han, at Samesystem opfylder alle hans kriterier for en interessant investeringscase.

Det gælder bl.a. virksomhedens vækst, som han kalder imponerende, og en voksende international kundeliste, der ifølge Lars Mathiesen viser styrken i Samesystems produkt. Produktet er en softwareløsning til vagtplanlægning målrettet retailsektoren.

”Før børsintroduktionen leverede Samesystem overbevisende resultater igennem mere end ti år. Desværre kom omkostningsstyringen ud af kontrol, da Henrik Ritlov overlod ledelsen af selskabet til andre i begyndelsen af 2021 i tilknytning til børsintroduktionen,” siger han og konstaterer:

”Efter Henrik Ritlov igen tog over, er fejlene ved at blive rettet op.”

Dropper undersøgelse af salgsmuligheder

I forlængelse af Henrik Salicatchs afgang annoncerede Samesystems top også, at den ville undersøge mulighederne for et salg eller en fusion af virksomheden.

Årsagen var først og fremmest at finde ud af, hvilke muligheder der var i markedet for Samesystem, som på daværende tidspunkt havde penge nok i kassen til at fortsætte driften i omkring et år, bl.a. grundet muligheden for at trække på tilsagn fra Vækstfonden om nødvendigt.

”Hvis der kommer nogle strategisk dygtige og vigtige partnere, som kan se værdien i vores virksomhed, skal vi lytte til dem, men der kommer ikke en handel i morgen eller om 14 dage. Det vil jeg gerne understrege. Formålet er, at vi skal sikre selskabets styrke fremadrettet, og det skal ske ved at lytte til markedet,” sagde Henrik Ritlov til ITWatch.

Ifølge den seneste børsmeddelelse har Samesystem, bl.a. med udgangspunkt i det nuværende marked og efter ønske fra Henrik Ritlov, valgt ikke at gå videre med denne mulighed.

Samesystem blev optaget til handel på First North i juni sidste år.

Fortid står i vejen for Samesystems midlertidige topchef

Mindre end et år efter notering skal Samesystem ”vurderes af markedet”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også