KapitalWatch

Noter fra KapitalWatch: Scape, Alefarm, Dataproces Group, Orphazyme, Axcel

OVERBLIK: KapitalWatch giver her et overblik over de seneste nyheder om regnskaber og investeringer fra danske virksomheder og investorer på vækstbørser og venture- og kapitalfondsmarkedet.

Det er lykkes Orphazyme at finde en køber i amerikanske Kempharm | Foto: Orphazyme/PR

Fra vækstbørser:

● Robotvirksomheden Scape Technologies har i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling valgt Jesper Bach som bestyrelsesformand. Det skriver virksomheden i en børsmeddelelse. Jesper Bach indtrådte i bestyrelsen i januar og har bl.a. erfaring fra bestyrelser i en række andre virksomheder.

● Bryggeriet Alefarm har lukket sin butik i det centrale København efter mindre end et års drift, skriver FødevareWatch. Kunde-tilgangen levede ikke op forventningerne, fortæller direktør Kasper Tidemann, som alligevel kan konstatere, at bryggeriet aldrig har solgt så meget øl i den danske hovedstad, som det gør i øjeblikket. Det skyldes særligt salg til restauranter og barer.

● Softwareselskabet Dataproces Group melder ud med en guidance for regnskabsåret 22/23. Virksomheden forventer en vækst i årlig abonnementsindtjening på 40-50 pct. og et positivt ebitda på mellem to og seks mio. kr. Budgettet er godkendt på et bestyrelsesmøde, skriver Dataproces Group i en børsmeddelelse.


Øvrig investor- og selskabsnyt:

● Det er lykkedes børsnoterede Orphazyme, der i marts indledte en rekonstruktion, at finde en køber til sin forretning. Denne er amerikanske Kempharm, som ifølge MedWatch betaler knap 92 mio. kr. for det danske selskab, samt påtager sig forpligtigelser på omkring 37 mio. kr. Det danske selskab har tidligere fortalt, at det som følge af rekonstruktionen var på jagt efter investorer.

● Den statslige landbrugsfond Danish Agribusiness Fund kom ud af 2021 med et underskud på 96 mio. kr., skriver AgriWatch. Fonden er stiftet med kapital fra staten og pensionsselskaberne PKA og Pensiondanmark og har bl.a. til formål at øge lokal landbrugsprodukion i en række udviklingslande. Resultatet afspejler konjunkturerne i sektoren, lyder forklaringen.

Axcel-ejede Addpro har føjet det danske it-selskab Profacto til sin række af opkøb. Det skriver ITWatch. Opkøbet er det tredje i Danmark fra Addpros hånd inden for kort. Axcel købte majoriteten i svenske Addpro, der bl.a. leverer it-oursourcing- og cloud-løsninger, i sommeren 2020.

Noter fra KapitalWatch: Trophy Games, Enterotarget, Vækstfonden, Karsten Ree

Noter fra KapitalWatch: Fom, Dataproces, Shape, Intomics, Jeppe Rindom, Addpro

Mere fra KapitalWatch

Børskandidat når i mål med kapitalrejsning

Vækstbørs: Ejendomsselskabet Swiss Properties Invest rejser 215 mio. kr. og når i mål med kapitalrejsningen. Tegningsperioden sluttede mandag og resulterede i en beskeden overtegning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch