Hedgefonde vil i stigende grad investere i unoterede virksomheder

Flere internationale hedgefonde kigger i stigende grad på at investere i unoterede virksomheder i stedet for børsnoterede. Det skulle give højere afkast, men giver også flere risici.
Hedgefonde kigger i stigende grad væk fra Wall Street, når de skal finde deres kommende investeringer. | Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP / AFP
Hedgefonde kigger i stigende grad væk fra Wall Street, når de skal finde deres kommende investeringer. | Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP / AFP

Der er stor interesse for at investere i private virksomheder blandt flere store hedgefonde, skriver Financial Times. Blandt andet internationalt anerkendte hedgefonde som Third Point, Marshall Wace og Bluecrest Capital arbejder på at investere direkte i unoterede virksomheder i stedet for de børsnoterede.

"De bedste investorer i børsnoterede virksomheder er nu nødt til at deltage i - eller i hvert fald have kendskab til - handlerne i de private markeder, for ellers har de et stort, blindt punkt," siger Cutler Cook, der er direktør i investeringsvirksomheden Clay Point Investors, til Financial Times.

Flere af hedgefondene håber at kunne skabe nogle af de afkast, som kapitalfonde har haft over de senere år ved at investere i unoterede virksomheder i stedet for børsntoerede virksomheder.

Aktiver i private investeringer er vokset fra lige over 2 billioner dollar i 2010 til mere end 7 billioner dollar ved udgangen af sidste år, ifølge tal fra Morgan Stanley. Til sammenligning er hedgefondindustrien vokset fra 1,9 billioner dollar til 3,6 billioner dollar.

"Nogle af de bedste investorer har forstået, at når aktiemarkederne er, hvor de er, er mulighederne for at klare sig bedre end markedet, meget bedre i unoterede markeder," siger Cutler Cook.

Flere hedgefonde har nemlig også oplevet, at det er blevet sværere at få en bid af de mest lukrative børsnoteringer. Under coronakrisen har det været en smule nemmere end ellers, men nu begynder det at blives svært igen, lyder det.

"Ved en børsnotering er der en meget lille chance for, at du som hedgefond får en allokering. Derfor er du nødt til at få eksponering tidligere," siger Christian Vogel-Claussen, der er direktør i London-hedgefonden Alanda Capital, til Financial Times.

Men selv om der potentielt er højere afkast i de unoterede virksomheder, er der også risiko forbundet med investeringerne. Det så man før finanskrisen, hvor flere hedgefonde gik ned ad samme sti, men da finanskrisen ramte, blev mange af aktiverne svære at sælge igen, samtidig med at mange investorer krævede deres penge tilbage.

Denne gang mener hedgefonde dog, at de i højere grad har sikret sig, at de aktiver, de holder, passer sammen med den mulighed, investorerne har for at trække deres penge ud igen, skriver Financial Times.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Har Lars Tvede nøglen til kapitalfondenes vækstmodeller?

Resterende feriemidler har givet et afkast på 2,4 pct.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også