KapitalWatch

Tech-virksomheder lurer på billige opkøb midt i recessionsfrygt

Stigende renter, sværere adgang til finansiering og faldende værdiansættelser får store virksomheder til at lure på attraktive opkøbsmuligheder blandt især mindre tech-virksomheder. Men nogle af de små stritter stædigt imod.

Hos norsk-stiftede Visma, der alene sidste år opkøbte 40 selskaber, ser man ifølge sin danske M&A-chef, Allan Lundgaard Hamilton, muligheder i den nuværende økonomiske afmatning for at bygge videre på sin strategi om at købe flittigt op. På billedet ses Vismas nyopførte domicil på Vesterbro i København | Foto: Visma / PR

Midt i en økonomisk afmatning med stigende renter og en opbremsning i markedet for kapital til startups lurer flere store virksomheder på muligheden for at gøre en god handel i form af opkøb af attraktive tech-virksomheder, der risikerer at blive klemt af en kommende krise.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Medie: ATP vil have eksterne investorer med i ny fond

ATP’s kapitalfondsarm, ATP PEP, er ifølge Inside Business i gang med at etablere en ny fond, der i så fald vil være selskabets ottende. For første gang lægges der op til at hente kapital hos eksterne investorer, skriver mediet.

Legaltech-virksomhed vil søge om sletning fra First North

Vækstbørs: Halvandet år efter Copyright Agent blev optaget til handel på First North, foreslår virksomhedens bestyrelse at tage den af børsen igen. Lav likviditet og høje omkostninger nævnes blandt årsagerne. Nye investorer står klar til at købe op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch