Familiefinansieriet fond leder efter nye iværksættere: "Vi jagter dem intenst nu"

Med en ambition om at få flere forskellige virksomheder i porteføljen øger Hands-on Mikrofonden sit fokus uden for it-sektoren. Fonden vil gøre sine "hoser grønne" for iværksættere med grøn teknologi og fødevareideer, siger direktør.
Direktionen i Hands-on Mikrofonden: Johnny Bihl (tv.), Ove G. Rasmussen og Jørgen Andersen | Foto: PR/Hands-on Mikrofonden
Direktionen i Hands-on Mikrofonden: Johnny Bihl (tv.), Ove G. Rasmussen og Jørgen Andersen | Foto: PR/Hands-on Mikrofonden

Der mangler noget hos Hands-on Mikrofonden.

Målsætningen for den rigmandsejede vækstfond er at nå 18 investeringer i virksomheder på tværs af it, fødevareproduktion og grøn teknologi over tre år.

Godt halvandet år og tre kapitalindskud senere omfatter porteføljen dog udelukkende it-selskaber.

"Derfor skal vi prøve at gøre vores hoser grønne for både grønne virksomheder og fødevareiværksættere, så vi jagter dem intenst nu," siger adm. direktør i Hands-on Mikrofonden, Jørgen Andersen.

Udmeldingen kommer, efter den jyske fond netop har lukket sin seneste investering i den aarhusianske trendspotting-virksomhed Trendexplorer.Ai. Startuppen arbejder med bl.a. med analyser af onlineadfærd og følger fondens investeringer i samkørselstjenesten Nabogo og underskriftstjenesten Signit.dk.

Selvom de hidtige investeringer alle har været inden for it, ser direktøren dog store muligheder på de resterende fokusområder.

Det næste vindmølleeventyr

Hands-on Mikrofonden blev etableret i 2020 med en samlet investeringsramme på 60 mio. kr., som primært kommer fra fem jyske og fynske rigmandsfamilier.

Dertil kom yderligere 20 indskud på 250.000 kr. fra erhvervsinvestorer, som samtidig indtræder i de forskellige virksomheders bestyrelser. Netop bestyrelsespladsen er en betingelse for at få en investering fra Hands-on Mikrofonden, som investerer mellem 0,5 og 3 mio. kr. ad gangen.

Som tidligere beskrevet af KapitalWatch, har jagten på virksomheder været langsommere end forventet, hvilket dog ikke afskrækker Jørgen Andersen, som ser store muligheder i bl.a. fødevareindustrien.

Ifølge ham står netop fødevareindustrien på tærsklen til et grønt eventyr.

"Fødevarerne står nu overfor det samme, som vindmøllerne gjorde for 20 år siden," konstaterer han og henviser til, at industrien dengang stod som "en mølle i Thy, som ingen rigtig havde forventninger til."

"Det, tror vi, bliver det samme med de plantebaserede fødevarer, som bliver større og større, efterhånden som den grønne dagsorden bliver større. Det er både inden for produkter, men også f.eks. udvindingen af protein," siger Jørgen Andersen.

Investeringer i den tunge ende på vej

Mens jagten fortsætter på fødevarevirksomheder, er der ifølge Jørgen Andersen allerede potentielle grønne investeringer i horisonten.

Direktøren ønsker ikke at sætte navn på de virksomheder, der forhandles med, men forklarer, at der nok vil værre tale om lidt større engagementer.

"Det tegner til, at de næste investeringer er i den mere tunge ende, i forhold til det vi kan investere – altså omkring 3 mio. kr.," siger han.

Tyggegummifamilie skifter spor: "Det er en ny identitet, vi er ved at skabe" 

Velhavende familiers nye fond er klar med første investering 

Dansk edtech-selskab med erfarne erhvervsfolk vil hente tocifret millionbeløb 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også