Kapitalfond kalder Nordic Bioscience klar til børsnotering

En børsnotering af biotekselskabet Nordic Bioscience, der har kapitalfonden KKR i ejerkredsen, ligger lige foran selskabet, hvor ambitionen er at blive en global spiller.
Claus Christiansen og Bente Juel Christiansen er ejere af bl.a. Nordic Bioscience i Herlev. | Foto: Steen Wrem/ERH
Claus Christiansen og Bente Juel Christiansen er ejere af bl.a. Nordic Bioscience i Herlev. | Foto: Steen Wrem/ERH

Claus Christiansen er både stifter, hovedaktionær og bestyrelsesformand i biotekfirmaet Nordic Bioscience, og så har han efterhånden nået en alder på 78 år, og er derfor begyndt at planlægge fremtiden for selskabet - og det ligger ikke til ham at sælge rub og stub.

Derfor virker en børsnotering om nogle år som et sandsynligt mål for samarbejdet mellem Nordic Bioscience og KKR.

Det skriver Børsen.

"Fra vores udgangspunkt har Nordic Bioscience alle karakteristika, der gør det muligt at blive et meget succesfuldt børsnoteret selskab på et tidspunkt, men lige nu holder vi alle muligheder åbne og fokuserer på, hvad vi skal i morgen og ikke om tre-fem år," siger Anders Borg, adm. direktør for KKR i Norden.

KKR investerede onsdag 100 mio. dollar i Nordic Bioscience Holding og fik en minioritetsandel i biotekselskabet, hvilket er lidt atypisk for fondens investeringer, men Anders Borg forklarer, at kapitalfonden også overvejer minioritetsinvesteringer i den rigtige situation og med den rette partner.

Nordic Bioscience har eksisteret siden midten af 1990'erne og levet en rolig tilværelse på Herlev Hovedgade uden for København, men det bliver gradvist ændret nu, da selskabet med KKR i ejerkredsen nu indleder en global ekspansion, der altså kan ende med en børsnotering om få år.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch.

Nordic Bioscience-ejere sælger andel til investeringsselskab

Nordic Bioscience har ti lægemidler i pipelinen - overvejer børsnotering for at finansiere studier 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også