KapitalWatch

Fodboldboss vil være sportsinvestor og forlader topposter

Rasmus Ankersen forlader formandsposten i fodboldklubben FC Midtjylland og jobbet som sportsdirektør i Premier League-klubben Brentford. Han vil ifølge Brentford etablere et firma med fokus på sportsinvestering.

Sportscoach Rasmus Ankersen forlader sine poster i danske FCM og britiske Brentford. | Foto: Ernst van Norde

Efter otte år som bestyrelsesformand for superligaklubben FC Midtjylland er det slut.

Rasmus Ankersen har besluttet sig for at træde tilbage, oplyser han i en pressemeddelelse. Han forlader desuden sit job som sportsdirektør i Brentford, oplyser Premier League-klubben.

"Jeg er stolt af det, som vi har opnået sammen. Alting har en ende, og jeg føler, det er tid til at prøve noget nyt."

"Nu er min vigtigste opgave at give stafetten videre og sikre en god overgang. Herefter vil jeg følge FC Midtjylland tæt som en af klubbens største fans," siger Rasmus Ankersen i meddelelsen fra FC Midtjylland.

Brentford oplyser, at Rasmus Ankersen starter et firma, der har fokus på sportsinvestering.

Han blev bestyrelsesformand, da Matthew Benham købte FC Midtjylland i 2014.

Cliff Crown tiltræder som midlertidig formand, indtil klubben på en ekstraordinær generalforsamling vælger en ny formand.

Coach og forfatter

Inden Rasmus Ankersen fik posterne som i FCM og Brentford havde han skabt sig et etableret navn som sportscoach, foredragsholder og forfatter til flere bøger om præstationer, vinderpsykologi og sportsledelse.

Rasmus Ankersen har sideløbende med sit bestyrelsesarbejde i FC Midtjylland været sportsdirektør i Premier League-klubben Brentford siden 2016. Men der stopper han altså også nu. Phil Giles, som han har delt jobbet med, overtager tjansen alene.

Brentford er ligesom FC Midtjylland ejet af Matthew Benham. Cliff Crown, der er FC Midtjyllands midlertidige formand, er også bestyrelsesformand i Brentford.

Tre mesterskaber

Siden Rasmus Ankersen trådte til i FC Midtjylland, har klubben vundet det danske mesterskab tre gange - i 2015, 2018 og 2020.

I sæsonen 2020/21 nåede klubben frem til Champions Leagues gruppespil for første gang i historien. Her endte FC Midtjylland sidst i sin gruppe efter opgør mod Liverpool, Ajax og Atalanta.

"Jeg vil gerne takke Rasmus for hans kæmpe engagement som bestyrelsesformand," siger klubejer Matthew Benham.

"Han har store aktier i de resultater, klubben har skabt, og vi skylder ham alle en stor tak for den måde, han har ledet klubben på. Samtidig er jeg glad for, at han har indvilget i at hjælpe med at sikre en god overgang over de næste seks måneder," siger klubejeren.

Rasmus Ankersen får titel af ekstern konsulent i den resterende del af sæsonen.

FC Midtjylland overvintrer på Superligaens førsteplads og skal i forårssæsonen deltage i knockoutfasen af Conference League.

 

Mere fra KapitalWatch

Canadisk bank er nyeste navn i Ageras' investorkreds

Den opkøbsivrige danske fintech-virksomhed Ageras kan allerede bryste sig af at have en række prominente navne i sin investorkreds, og nu bliver endnu et føjet til. Denne gang en canadisk bank, som skyder et trecifret millionbeløb i Ageras.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch