KapitalWatch

Venturefonde har sendt over tre mia. til startups

Venturefonde har sendt over tre mia. kroner til en lang række danske startups, blandt andet flere tech-selskaber, skriver Børsen.

Foto: PRVækstfonden

Venturefondene har for alvor fået øje på de danske startups, skriver Børsen.

En opgørsel viser, at en række fonde bare i årets første fire måneder har sendt sammenlagt 3,2 mia. kroner til 24 virksomheder. Det er en ny rekord, lyder det fra Vækstfonden, der står bag opgørelsen.

"Det er en meget opmuntrende udvikling, som er et udslag af, at det danske startupmiljø er blevet større, stærkere og dybere. Der er mere internationalt fokus på, hvad der sker hos danske iværksættere, og vi har over de senere år set mange succesfulde danske virksomheder bryde igennem og rejse kapital også internationalt," siger Rolf Kjærgaard, der er adm. direktør i Vækstfonden.

Børsen skriver, at fortsætter aktiviteten, vil 2021 byde på en fordobling af venture-aktiviteten i forhold til 2020, hvor de sammelagt sendte 4 mia. til startups.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Erfarne iværksættere hjælper ligesindede gennem eget investeringsselskab 

Milliard-fond ser gode muligheder for tech-investeringer trods stor konkurrence 

Mere fra KapitalWatch

Samesystem-stifter: Vi har ikke haft de rigtige briller på

Vækstbørs: Efter direktør-exit, høj burnrate og en ustabil aktiekurs er Samesystem-stifter Henrik Ritlov netop nu i gang med at justere til, så virksomheden kommer i et stabilt, positivt cashflow. Væksten har været dyr, erkender han.

Ejerfamilie sælger hobbykæde til nordisk koncern

De tre brødre bag dansk-stiftede Panduro har solgt hobbykæden til en nordisk koncern og leverandør af produkter til skoler og daginstitutioner. Den nye Panduro-ejer er selv ejet af et svensk investeringsselskab med tråde til Ikea.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch