KapitalWatch

Tidligere Novo-projekt henter 283 mio. kr. fra Lundbeckfonden

Investeringen fra blandt andre Lundbeckfonden skal bruges til at få projektet, der havde sin spæde start hos Novo Nordisk og nu lever videre i virksomheden Cytoki Pharma, igennnem fase 2 af udviklingen.

Foto: PRIVATFOTO

En tidligere forskningsleder hos Novo Nordisk, der blev selvstændig med selskabet Cytoki Pharma i 2019, har netop hentet 283 mio. kr. fra Lundbeckfonden samt fonde fra Frankrig, Schweiz og Spanien, skriver Børsen.

Det startede som et diabetesprojekt hos Novo Nordisk, men forskningsleder Rasmus Jørgensen forlod diabeteskoncernen for at stifte sit eget selskab og undersøge mulighederne for at forbedre behandlingen af inflammatorisk tarmsygdom med IL-22 proteinet.

"Den helende effekt er et så stort behov i mange alvorlige sygdomme, så hvis først det virker i inflammatorisk tarmsygdom, så bliver det ikke den eneste sygdom, det bliver godkendt til," siger Rasmus Jørgensen, adm. direktør og stifter af Cytoki Pharma, til avisen.

Investeringen fra Lundbeckfonden, franske Seventure Partners, schweiziske +ND Capital og spanske Ysios Capital skal bruges til at få projektet igennem fase 2 af udviklingen.

Mere fra KapitalWatch

Canadisk bank er nyeste navn i Ageras' investorkreds

Den opkøbsivrige danske fintech-virksomhed Ageras kan allerede bryste sig af at have en række prominente navne i sin investorkreds, og nu bliver endnu et føjet til. Denne gang en canadisk bank, som skyder et trecifret millionbeløb i Ageras.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch