KapitalWatch

Tidligere Novo-projekt henter 283 mio. kr. fra Lundbeckfonden

Investeringen fra blandt andre Lundbeckfonden skal bruges til at få projektet, der havde sin spæde start hos Novo Nordisk og nu lever videre i virksomheden Cytoki Pharma, igennnem fase 2 af udviklingen.

Foto: PRIVATFOTO

En tidligere forskningsleder hos Novo Nordisk, der blev selvstændig med selskabet Cytoki Pharma i 2019, har netop hentet 283 mio. kr. fra Lundbeckfonden samt fonde fra Frankrig, Schweiz og Spanien, skriver Børsen.

Det startede som et diabetesprojekt hos Novo Nordisk, men forskningsleder Rasmus Jørgensen forlod diabeteskoncernen for at stifte sit eget selskab og undersøge mulighederne for at forbedre behandlingen af inflammatorisk tarmsygdom med IL-22 proteinet.

"Den helende effekt er et så stort behov i mange alvorlige sygdomme, så hvis først det virker i inflammatorisk tarmsygdom, så bliver det ikke den eneste sygdom, det bliver godkendt til," siger Rasmus Jørgensen, adm. direktør og stifter af Cytoki Pharma, til avisen.

Investeringen fra Lundbeckfonden, franske Seventure Partners, schweiziske +ND Capital og spanske Ysios Capital skal bruges til at få projektet igennem fase 2 af udviklingen.

Mere fra KapitalWatch

Vækstfonds-veteran vil omkalfatre nethandlens emballagebrug

Sønderjysk iværksætter ser en forretning i at erstatte traditionel papemballage fra onlinehandel med genanvendelige plastikkasser. Projektet er på forsøgsstadiet, men stifteren, som pt. søger udviklingskapital, håber på sorte tal allerede i 2023.

Tommy Ahlers skyder flere penge i freelanceportal

Freelanceportalen Worksome har for nyligt lukket en serie a-runde med deltagelse af flere danske investorer, herunder tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, som dermed øger sin investering i selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)