KapitalWatch

Klynge efterlyser kapital til landbrugets iværksættere

Fordelingen af risikovillig kapital til værdikæden i fødevaresektoren er skæv, mener fødevareklynge. For at tiltrække flere investeringer til de første rækker i kæden går Food & Bio Cluster Denmark og låneplatform sammen om at sprede budskabet om en af løsningerne.

I den seneste uge formåede Thise Mejeri at låne 1 mio. kr. gennem crowdfunding. Indsamlingen af lånet tog 35 minutter. | Foto: Casper Dalhoff/ERH

Når investorer skyder risikovillig kapital ind i iværksættervirksomheder i fødevaresektoren, lander langt de fleste penge hos leveringen af maden frem for hos primærproduktionen.

48 pct. af den kapital, der globalt bliver investeret i agrifood startups bliver investeret i løsninger til levering af fødevarer til forbrugere.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Heartcore Capital bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Samesystem-stifter: Vi har ikke haft de rigtige briller på

Vækstbørs: Efter direktør-exit, høj burnrate og en ustabil aktiekurs er Samesystem-stifter Henrik Ritlov netop nu i gang med at justere til, så virksomheden kommer i et stabilt, positivt cashflow. Væksten har været dyr, erkender han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch