Jensens Bøfhus får igen tilført millioner fra ejerkredsen

Ifølge selskabets direktør skal det sikre fremtiden og hjælpe den danske restaurantkæde gennem en vanskelig tid.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
AF CECILIE ALS MORTENSEN, FINANS

Den danske restaurantkæde Jensens Bøfhus har igen fået tilført ny kapital for at klare sig gennem coronakrisen.

Kæden har længe kæmpet med at få økonomien til at hænge sammen, og nu skal 14 mio. kr. fra selskabets ejerkreds hjælpe den danske familierestaurant videre i en vanskelig tid, hvor restauranter og caféer fortsat er tvangslukket. 

"Jeg tror ikke, at det er gået nogens næse forbi, at coronanedlukningen har været ekstremt hård for os og hele branchen. Derfor har vi løbende fået tilført den nødvendige kapital. Det er udtryk for, at vores ejerkreds bakker 100 pct. op mod virksomheden," siger Anders Nikolaisen, adm. direktør i Jensens Bøfhus.

Han fortæller, at ejerkredsens kapitalindsprøjtning skal bruges på drift.

Det er langt fra første gang, at kædens ejerkreds, der bl.a. tæller skibsrigmanden Torben Østergaard-Nielsen, robot-investoren Enrico Krog Iversen og advokat Jørn Uffe Bonnesen, har kastet penge efter restaurantkæden.

Så sent som i januar i år tilførte ejerkredsen 50 mio. kr. til selskabet bag kæden.

Men nu ser det ifølge Anders Nikolaisen ud til at lysne for kæden. Direktøren forventer nemlig, at den kommende genåbning, der betyder, at restauranter og caféer kan servere udendørs fra den 21. april, vil påvirke selskabet positivt.

Derfor er kædens medarbejdere den seneste tid også blevet trænet til at håndtere genåbningen og serveringen udenfor.

"Hvis vejret er med os, forventer jeg, at vi får travlt. Det er det, vi forbereder os på, og vi har gjort klar til gæsterne med tæpper og varmelamper. Det er vigtigt for os at komme i gang igen og skabe aktivitet for både medarbejdere og samfundet. Det eneste, vi behøver for at komme på fode igen, er at få lov til at genåbne og skabe gode oplevelser," siger Anders Nikolaisen.

Men er det nok for jer at få lov at åbne for at sikre fremtiden for kæden?

"Vi lavede et rigtig fint overskud i 2019 (i driftsselskabet Danske Familierestauranter A/S, red.). Det er kulminationen på en tilpasning af virksomheden til den virkelighed, vi befinder os i, og den nye ledelse og ejerstruktur. Der er ikke noget af det, der er ændret under coronakrisen. Derfor har jeg heller ingen grund til at tro, at de gode rutiner og den gode drift, vi har oparbejdet i virksomheden i perioden, ikke kan fortsætte efter coronakrisen. Jeg har en klar forventning om, at når tingene er normaliseret, så har vi en fin drift igen," siger direktøren.

Samlet har Jensens Bøfhus i alt måttet afskedige omkring 250-300 medarbejdere i forbindelse med coronakrisen. Ifølge Anders Nikolaisen er planen, at samme antal skal genansættes i takt med genåbningen.

Jensens Bøfhus blev i 2018 solgt til en række fynske rigmænd, som reddede resterne af det, der på det tidspunkt var en synkende skude.

Ifølge den seneste genåbningsplan kan restauranter og caféer åbne for indendørs servering den 6. maj.

Jensens Bøfhus anklager Erhvervsstyrelsen for at være skyld i fyringer 

Bøfhus klager over Kollerup til Folketingets Ombudsmand

Burgerdirektør: Dansk vejr udgør en for stor trussel for udendørsservering

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også