Britisk venturefond bag utraditionelt dansk program for potentielle angels-kandidater

Ada Ventures, der for nylig har fået danske Eifo som investor, stiller et millionbeløb på højkant for måske kommende business angels i Danmark. 
Ada Ventures-teamet: Fv. Diarra Smith, Matt Penneycard, Xun Ning Choong og Check Warner. | Foto: Adaventures
Ada Ventures-teamet: Fv. Diarra Smith, Matt Penneycard, Xun Ning Choong og Check Warner. | Foto: Adaventures

Den britiske venturefond Ada Ventures lancerer en dansk pendant til sit britiske investeringsprogram, Ada’s Angels, der vil give 10 angels adgang til en sum på 6,9 mio. kr., som de kan investere. Lanceringen sker med henblik på at øge den danske techscenes kendskab til venturefonden.

Ada Ventures har bl.a. fået Danmarks Eksport- og Investeringsfond (Eifo) ind som investor i sin anden fond på 63 mio. pund, knap 550 mio. kr.

Angels-programmet af et års varighed tilbyder uddannelse og kapital til dem, som ellers er udelukket fra at investere på grund af økonomiske eller sociale begrænsninger, og Ada’s Angels har netop åbnet for ansøgninger, fremgår det af en pressemeddelelse fra Ada Ventures.

De udvalgte deltagere får mulighed for at investere op til kr. 200.000 i enkelte startups, der skaber nyskabende løsninger inden for økonomisk empowerment (virksomheder. der bygger produkter eller udvikler ideer, der fremmer lighed), sund aldring og klimaretfærdighed. 

Hver angel kan lave op til fem investeringer i løbet af deres et-årige programmedlemsskab. De startups, som de vælger at støtte, skal have base i Danmark og samtidig også have stærk tilknytning til Storbritannien. 

“Vi er meget spændte på at lancere vores angel-program i Danmark. Vores community af scouts og angels i Storbritannien er en uvurderlig del af, hvordan vores fond finder og støtter den mest diverse gruppe af fantastiske iværksættere, som bygger skelsættende virksomheder. Vi glæder os til at styrke vores forbindelse til den danske tech-branches økosystem og hjælpe en ny generation af engleinvestorer og iværksættere fra et bredere udvalg af baggrunde med at blomstre,” siger Matt Penneycard, medstifter og partner i Ada Ventures.

Ifølge Ada Ventures har programmet i Storbritannien været ekstremt effektivt i at understøtte en ny generation af engleinvestorer og mangfoldige iværksættere. Det britiske program består af en gruppe på 20 Ada’s Angels, som hver har adgang til en investeringssum på 50.000 pund, 436.000 kr.

Til dags dato er 30 pct. af Ada Ventures’ investeringer fra Fund I og Fund II kommet fra Ada’s Angels eller Scout-netværket. Det omfatter også 10 gange flere teams ledet af kvinder og seks gange flere teams bestående af sorte briter sammenlignet med branchegennemsnittet i Storbritannien. 

De udvalgte deltagere bliver offentliggjort til det såkaldte StartUp Aarhus-arrangement i maj. Og forløbets udvikling vil blive præsenteret for TechBBQs deltagere til september. 

Ada Ventures, der investerer i selskaber, som bla. adresserer inklusivitet og diversitet, er en early stage venturefond, som forvalter over 120 mio. pund eller en mia. kr.

“En af de måder, hvorpå Ada Ventures skaber en mere divers pipeline af startups til deres fonde, er gennem deres Scout- og Angel-programmer. Ada Ventures demokratiserer adgangen til VC-verdenen for flere talenter, ikke kun ved at tilbyde undervisning, der klæder dem på med nødvendig viden og kompetencer til at tage velovervejede investeringsbeslutninger, men også ved at øremærke en del af fondens kapital til deltagerne,” siger Tamara Savic, der er senior investeringsmanager i Eifo.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også