Kapital strømmer ind i dansk cleantech-selskab frem mod flagskibsprojekt

Eifo og The Footprint Firm er nye investorer i Kvasir Technologies, der udvikler teknologi til biobrændstof og som bl.a. har Mærsk i investorkredsen.
Fra Venstre: Mikkel Skytte Hejbøl (the Footprint Firm), Anders Bak Kristoffersen (Kvasir co-founder/COO), Joachim Bachmann-Nielsen (Kvasir co-founder/CEO) og Johan Bitch Nielsen | Foto: Kvasir
Fra Venstre: Mikkel Skytte Hejbøl (the Footprint Firm), Anders Bak Kristoffersen (Kvasir co-founder/COO), Joachim Bachmann-Nielsen (Kvasir co-founder/CEO) og Johan Bitch Nielsen | Foto: Kvasir

Danske Kvasir Technologies, der har udviklet teknologi til produktion af biobrændstof til skibe og fly, har rejst yderligere tre mio. euro, godt 23 mio. kr., i en forlænget seedrunde fra rådgivnings- og investeringshuset The Footprint Firm og statsfonden Eifo. 

Det bringer den samlede rejste kapital i Kvasir op på 11 mio. euro, ca. 85 mio. kr, hvoraf hovedparten er rejst inden for de seneste 18 måneder. 

Yderligere kapital fra investorer, formentlig på et betragteligt, trecifret millionbeløb i danske kr., skal senere bidrage til at føre Kvasirs flagskibsprojekt ud i livet om nogle år med kommerciel produktion af biobrændstof. Her og nu er virksomheden finansieret med sit pre-kommercielle demonstrationsanlæg i Fredericia. 

”Vi er taknemmelige for støtten fra Eifo og The Footprint Firm. Investorernes opbakning er afgørende for at fremskynde skalering og kommercialisering af vores teknologiske løsning, som gør det muligt udelukkende at udskifte brændstoffet frem for motorteknologien,” siger Joachim Bachmann Nielsen, adm. direktør og medstifter af Kvasir Technologies. Han tilføjer:

”Det forenkler markant overgangen for de sektorer, der har sværest ved at nedbringe deres CO2-udledninger og er langt mere omkostningseffektivt for transportører, hvad enten det er den maritime sektor eller flyindustrien.”

Mærsk og Vår

I marts sidste år modtog virksomheden investeringer fra Maersk Growth og Vår Ventures, og med den nye kapital fra Eifo og The Footprint Firm ender den samlede seedrunde på ca. fem mio. euro, godt 37 mio. kr.

”Det er værd at bemærke, at vi forlængede runden med mere, end vi rejste i første omfang. Når vi har taget ekstra kapital ind, skyldes det en meget simpel årsag. Der har været enorm stor interesse og særlig på bagkanten af, at vi offentliggjorde aftalen med Mærsk. Samtidig er det vigtigt at være velkapitaliseret i det marked, vi kigger ind i nu,” påpeger Joachim Bachmann Nielsen over for KapitalWatch.

Han fremhæver flere styrker ved den nuværende ejerkreds.

”Det giver sig selv, hvad Eifo kan i kraft af sin størrelse og som også repræsenterer Eksportkreditfonden og Den Grønne Investeringsfond. Samtidig er et selskab som The Footprint Firm en væsentlig spiller inden for bæredygtighed, rådgivning og ESG.” 

Næste milepæl for Kvasir Technologies i forhold til kapitalrejsning vil være den kommende serie A-runde, der skal gøre det muligt at etablere en fabrik, den første af sin art, til en demoproduktion af biobrændstof.

To-tre år

”Når vi kigger ind i en serie A-runde er det for at sikre os, at vi kan udfylde det gab, der er fra dette anlæg til at kunne nå til en endelig investeringsbeslutning på et første kommercielt anlæg. Sådan en beslutning ligger to-tre år ude i fremtiden, og det er den tidsplan, vi arbejder i,” siger Joachim Bachmann Nielsen:

”Der skal bruges rigtig mange ingeniørtimer for at nå til en endelig investeringsbeslutning, og som vores A-runde kommer til at dække. Men vi er ambitiøse, og vi finder det enormt presserende, at vores løsning kommer ud så hurtigt som muligt. Vi står med en maritim sektor, der er desperat og som ved, der ikke findes løsninger i dag. Vores løsning kunne potentielt set dekarbonisere hele den eksisterende flåde” understreger han. 

I Eifo er der betydelige forventninger til potentialet i Kvasir Technologies.

”Det er Eifos hovedformål at støtte innovative danske virksomheder, der kan bidrage til den grønne omstilling globalt. Kvasir Technologies’ stræben efter at erstatte fossile brændstoffer i traditionelle skibs- og flymotorer har potentiale til at blive en gamechanger for den grønne omstilling i branchen,” siger Johan Bitsch Nielsen, investeringschef i EIFOs Green Transition team.

Han tilføjer, at Eifo medinvestering er ”stolte af at støtte Kvasir Technologies i deres bestræbelser på at demonstrere, at bæredygtige biobrændstoffer kan produceres i storskala.”

Også i The Footprint Firm kalder director Mikkel Skytte Hejbøl Kvasirs teknologi til udvikling af biobrændstoffer for banebrydende. Den matcher investerings- og rådgivningsvirksomhedens mission om at støtte klimapositiv innovation.

The Footprint Firm havde i slutningen af sidste år en portefølje på 18 selskaber, der er en blanding af fysiske produkter, software og deeptech.

The Footprint Firm blev stiftet i 2019 med afsæt i, at grøn omstilling også kan levere et godt finansielt afkast. 


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også