Silicon Valley-fond investerer i dansk værktøj til softwareudviklere

Den danske startup Coana har rejst et mindre tocifret millionbeløb i en runde med deltagelse af bl.a. to amerikanske venturefonde.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Danske Coana, som står bag et nyt værktøj til softwareudviklere, har rejst 1,6 mio. dollar i en såkaldt preseed-runde. 

Det oplyser selskabet selv på sin hjemmeside, ligesom adm. direktør Anders Søndergaard har snakket med mediet Techcrunch om runden.

1,6 mio. dollar svarer i skrivende stund til lige under 11 mio. kr., og pengene kommer bl.a. fra to amerikanske venturefonde. Den ene af dem er Silicon Valley-baserede Sequioa Capital, der tidligere har investeret i amerikanske succeser som Apple, Google og Instagram.

Sequioa Capital står i spidsen for investeringsrunden, hvor fonden har selskab af Seattle-fonden Essence VC og en række business angels.

Pengene i en preseed-runde går typisk til for alvor at sætte gang i en virksomheds operationelle aktiviteter, og det gør sig også gældende i Coanas tilfælde. 

Startuppen lancerede den første udgave, en beta-version, af sit værktøj i oktober sidste år. 

Værktøjet er skabt til softwareudviklere, som kan bruge det til at finde fejl og sikkerhedshuller i deres arbejde, når de bygger applikationer på open source-software. 

Ifølge Coana er 95 pct. af de advarsler, som traditionelle sårbarhedsscannere finder, ikke relevante, og derfor vil Coanas værktøj filtrere dem fra.

I første omgang virker Coanas værktøj til Javascript, men selskabet har planer om at udvide til Java og Python i løbet af 2024. 

Til Techcrunch fortæller Anders Søndergaard, at kunderne lige nu er en blanding af startups på forskellige stadier. Også her er målet at udvide.

”I takt med at vores produkt og vores forretning modnes, rykker vi op i markedet og vil på sigt gå efter store virksomheder, men det vil tage noget tid, før vores sprogmodel er sofistikeret nok til, at vi kan komme op på det niveau,” siger han til mediet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også