Venturefond vil gøre dansk golfplatform til stor international spiller

Softwarevirksomheden Players 1st står bag en digital platform, der hjælper golfklubber med at øge deres medlemmers tilfredshed. Scale Capital ser et stort potentiale i løsningen, bl.a. i USA.
Den danske softwarevirksomhed Players 1st har udviklet en digital platform, som bliver brugt af 2.000 golfklubber globalt. Ny investering skal bl.a. gå til yderligere ekspansion | Foto: Mike Ehrmann
Den danske softwarevirksomhed Players 1st har udviklet en digital platform, som bliver brugt af 2.000 golfklubber globalt. Ny investering skal bl.a. gå til yderligere ekspansion | Foto: Mike Ehrmann

Venturefonden Scale Capital, der har specialiseret sig i at investere i virksomheder med aspirationer om at gøre sig gældende i USA, har føjet softwarevirksomheden Players 1st til porteføljen.

Players 1st har udviklet en digital platform til golfklubber, hvis kerneprodukt er et spørgeskema, som hjælper klubberne med at blive klogere på deres medlemmers oplevelser, og hvor medlemmerne mener, klubberne kan forbedre sig.

Målet er at gøre medlemmerne mere tilfredse med deres tilknytning til de enkelte klubber, så de bliver hos dem i længere tid. 

Softwarevirksomhedens kundeliste tæller omkring 2.000 golfklubber globalt, herunder ”førende golfklubber i USA”, fremgår det af en pressemeddelelse sendt til KapitalWatch. 

Siden virksomhedens etablering i 2012 er der gennemført ti mio. undersøgelser på platformen. Undersøgelser, der bliver beskrevet som ”nøglen til at omdanne tilfredse golfspillere til en profitabel forretning”.

Ifølge Lars Jensen, medstifter og partner i Scale Capital, ser venturefonden et stort potentiale i Players 1st.

”Vi tror på, at vi sammen kan udvikle virksomheden til en stor spiller internationalt inden for golfverdenen. Vi ser os som den naturlige partner, og vi ser frem til at løfte Players 1st til nye højder i USA,” siger han i meddelelsen.

Åbner for utallige muligheder

Scale Capital har investeret ti mio. kr. i Players 1st og sidder i dag med en ejerandel på mellem 15 og 20 pct. 

Ifølge Morten Bisgaard, adm. direktør i Players 1st, markerer investeringen begyndelsen på ”et spændende kapitel” i virksomhedens historie.

”Med frisk kapital og nye amerikanske partnerskaber er vi godt rustet til at gøre en reel forskel globalt. Det er vigtigt at understrege, at golfspillere hører til blandt de top tre mest købestærke målgrupper, og vi vil fortsætte med at fokusere på innovation, kvalitet og en førsteklassesoplevelse for golfspillere over hele verden,” siger han.

Parterne oplyser videre, at de nye millioner fra Scale Capital åbner for ”utallige muligheder og vil styrke den internationale ekspansion”, ligesom de ser muligheder for på et tidspunkt at udvide til flere sportsgrene.

Investeringen er lavet igennem Scale Capitals tredje fond, Scale Capital Fund III. I begyndelsen af august kunne partner Lars Jensen fortælle ITWatch, at Scale Capital havde lukket for tilsagn til fonden, der har rejst 400 mio. kr. fra over 200 investorer.

I samme ombæring konstaterede han, at venturefonden vejrer morgenluft for nye investeringer efter bl.a. et 2021, hvor et rødglødende marked gjorde det svært for Scale Capital at investere.

”Derfor passer den nuværende situation rigtig godt til os. Vi er i markedet efter investeringer lige nu, hvor mange fonde holder igen, fordi de har investeret for dyrt de senere år. Værdiansættelserne er lavere nu, og foundernes indstilling til det at tjene penge har ændret sig,” sagde han til ITWatch.

Femte investering i ny fond

Sidste år fortalte Lars Jensen til KapitalWatch, at målet var at rejse min. 500 mio. kr. i sin tredje fond, som med Players 1st har investeret i fem virksomheder og i alt vil komme til at rumme omkring 18-20 stk.

Scale Capital blev stiftet i 2011 og investerer i tech-virksomheder inden for B2B, primært nordiske, og som beskæftiger sig som udgangspunkt med et af fem temaer: bæredygtighed, deep tech, sundhed, industriel teknologi og fremtidens arbejde.

Som tidligere nævnt har Scale Capital et krav om, at virksomhederne skal have et ønske om at ekspandere til USA for at være et investeringsemne for fonden. Scale Capital har venturepartnere i både Norden og USA.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også