KapitalWatch

Konkursramt undertøjsvirksomhed er blevet solgt

Undertøjsvirksomheden Organic Basics har fået ny ejer. Det sker, efter virksomheden for få uger siden måtte indgive konkursbegæring. Dermed bliver det også et farvel til investorerne i ejerkredsen, som bl.a. flere venturefonde har været en del af.

Organic Basics sælger bl.a. undertøj og t-shirts til herrer og kvinder med sølv i, der ifølge virksomheden er sveddæmmende

Den konkursramte danske undertøjsvirksomhed Organic Basics har fået ny ejer.

Det skriver KapitalWatchs søstermedie DetailWatch.

Køber er et datterselskab til den børsnoterede israelske tøjkoncern Delta Galil Industries, som Christoffer Immanuel, medstifter af Organic Basics, i et opslag på Linkedin beskriver som en af de største virksomheder i verden på undertøjsområdet.

Ifølge Teis Gullitz-Wormslev, der var kurator i konkurssagen og ansvarlig for salgsprocessen, var der stor interesse for Organic Basics, som blev solgt til højestbydende.

Køber overtager bl.a. Organic Basics’ brand, IP-rettigheder og varelager, men ønskede ikke virksomhedens medarbejdere med i handlen, som derfor er blevet opsagt og fritstillet, forklarer kuratoren til DetailWatch.

Organic Basics indgav for nogle uger siden en konkursbegæring pga. manglende likviditet.

Den danske virksomhed har ikke offentliggjort regnskab for 2021, men kom ud af 2020 med en bruttofortjeneste på 13,3 mio. kr. og et overskud på bundlinjen på 1,2 mio. kr. Virksomhedens første underskud i flere år.

Ifølge DetailWatch tabte Organic Basics ti mio. kr. i årene 2016-19.

Organic Basics blev stiftet i 2014 af Christoffer Immanuel, Alexander Christiansen, Mads Haugsted og Mads Fibiger, som i løbet af virksomhedens første år rejste ca. en mio. kr. gennem crowdfunding-platformen Kickstarter.

Det gjorde de til udvikling af virksomhedens bakteriedræbende og dermed lugtfrie undertøj.

Siden fik Organic Basics flere professionelle investorer ombord.

I 2017 rejste virksomheden over seks mio. kr. i en pre-seed-runde med deltagelse af venturefondene Dreamcraft Ventures (dengang Bumble Ventures) og Nordic Eye, samt Mærsk-arving Johan Uggla.

To år senere blev yderligere 16 mio. kr. rejst blandt både eksisterende investorer og det nyeste medlem af ejerkredsen, den franske venturefond Eutopia.

Medstifter Christoffer Immanuel takker i førnævnte opslag Organic Basics’ investorer for deres tillid og nævner bl.a. også Anna Søndergaard, medstifter og partner i investeringsselskabet The Footprint Firm, i den forbindelse.

Han sender bl.a. også en tak til Vækstfonden for dennes støtte som ”finansiel partner”.

Mens flere af investorerne fortsat var i ejerkredsen ved Organic Basics konkurs, kunne Nordic Eye allerede for to år siden sætte to streger under sin investering i virksomheden.

Det skete ifølge Nordic Eye med salget af alle fondens aktier til en eksisterende investor i februar 2020.

Dansk tøjbrand med pengestærke investorer går konkurs

Mere fra KapitalWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch