KapitalWatch

Velux-ejer vil investere en milliard gennem nyoprettet venturefond

Barnebarn af manden bag vindueskoncernen VKR Holding, der bl.a. ejer Velux, vil over en tiårig periode kaste en mia. kr. efter startups.

Mads Kann-Rasmussen, adm. direktør, VKR Holding | Foto: Gregers Tycho/ERH

Mads Kann-Rasmussen, der er adm. direktør i Velux-ejeren VKR Holding og barnebarn af koncernens stifter Villum Kahn Rasmussen, vil nu sætte flere af familieforetagenets midler på arbejde.

VKR Holding vil således med en nystartet venturefond, 'Kompas', over de kommende ti år bruge en mia. kr. af en samlet ejerkapital på 22 mia. kr. på at investere i startups, der leverer bæredygtige løsninger til byggebranchen. Det skriver Børsen.

Kompas skal efter planen operere i Europa, Israel og USA, og det er intentionen, at milliarden skal investeres i 20 startups, fortæller Mads Kann-Rasmussen til avisen.

"Da vi startede, havde vi en ambition om, at vi skulle have 30 virksomheder i porteføljen, men det kan simpelthen ikke lade sig gøre, fordi værdien er steget så meget i det her felt," siger han.

VKR landede i 2020 en omsætning på 22 mia. kr. i 2020, hvor overskuddet ramte 3,7 mia. kr.

(Denne artikel er leveret at vores søstermedie CleantechWatch.)

Trods coronaår: Milliarderne strømmer ind i magtfulde fonde

Velux-ejer vil sende flere penge i grønne investeringer 

Mere fra KapitalWatch

Mia Wagner lancerer ny investeringsklub

Nordic Female Founders med Mia Wagner og Anne Stampe i spidsen har stiftet Investor Club. Målet er at øge diversiteten i dansk erhvervsliv. "Jeg kan ikke blive ved med at vente på, at tingene sker af sig selv," lyder det fra Mia Wagner.

Kapitalfond ønsker langvarigt ejerskab af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der har været ejer af Esvagt siden 2015, ønsker at lægge endnu flere år til ejerskabet af offshore- og vindrederiet. Sådan lyder det fra fonden, som i sidste uge blev eneejer af rederivirksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)