KapitalWatch

Regeringens planer om statslig superfond får positiv modtagelse

Der tegner sig et politisk flertal for regeringens planer om at sammenlægge Vækstfonden, EKF og Danmarks Grønne Investeringsfond. Første pip fra fondene selv er også positive.

Erhvervsordfører fra Konservative, Mona Juul | Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Erhvervspolitikken løb måske ikke med de største overskrifter, da regeringen i går fremlagde sit reformudspil ”Danmark kan mere”. Ikke desto mindre er der store forandringer på vej, da regeringen barsler med ”Danmarks Investeringsfond”, der udover at sammenlægge de statslige investeringsfonde i én superfond, også vil øge kapitalgrundlaget for den nye fond med seks milliarder kroner.

Forslaget får umiddelbart en positiv modtagelse fra oppositionen. Erhvervsordfører fra Konservative, Mona Juul skriver i en mail til Kapital Watch:

” Vi er som udgangspunkt positive for tiltaget. Det centrale er, at vi får løst de udfordringer med at finde kapital, som virksomhederne møder, når de skal udvikle deres forretning. Ser også at man i vores nabolande som Tyskland har samlet investeringsfondene i en stor samlet fond - som giver virksomhederne flere muligheder. Men det er selvfølgelig klart, at vi skal følge udviklingen nøje, så vi sørger for fortsat fokus på såvel store som små, startups som dem der skal skalere etc.”

Der skal dog nogle flere argumenter og analyser på bordet, før jeg er klar til at hoppe om bord

Torsten Schack Pedersen

Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen er ligeledes sympatisk indstillet overfor idéen, men fremhæver, at forslaget ikke er tilstrækkeligt underbygget på nuværende tidspunkt:

” Jeg har jo selv været bannerfører for en kraftig oprydning i vores erhvervsfremmende system, dengang vi var i regering. Det er vigtigt, at systemet er strømlinet og let for virksomhederne at finde rundt i, så tanken om, at man fortsætter ad det spor, er mig ikke imod. Der skal dog nogle flere argumenter og analyser på bordet, før jeg er klar til at hoppe om bord.”

Fonde er umiddelbart positive

Fondene selv lader også til at byde forslaget velkommen. I hvert fald dem, der har udtalt sig i skrivende stund. Tue Mantoni, der er bestyrelsesformand i Vækstfonden, ser stort potentiale i forslaget. Samtidigt udtrykker han tilfredshed med, at regeringen lægger op til at tilføre yderligere 6 mia. til den nye superfond. Det skriver han i et opslag på LinkedIn.

Direktør i Vækstfonden, Rolf Kjærgaard afstod fra at deltage i et interview om perspektiverne i fondssammenlæggelsen, men har sendt følgende skriftlige udtalelse:

”Regeringens udspil til Danmarks Investeringsfond er godt set. Med én samlet indgang får danske virksomheder overblik og adgang til et stærkt og sammenhængende finansieringstilbud. Danmarks Investeringsfond kan således finansiere både tidlige iværksættere og globale vækstvirksomheder.”

Hverken EKF eller Danmarks Grønne Investeringsfond har ønsket at kommentere forslaget.

 

 

Mere fra KapitalWatch

Landmand har skabt egen minikapitalfond

Gennem samarbejder med unge landmænd er stifteren af Frandsbjerg Group i gang med at opkøbe svinebedrifter. Det er den vej eller afvikling, lyder diagnosen.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch